افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 24 April , 2024

با پیگیریهای صورت گرفته عوارض صادرات خرما فعلا اعمال نمی شود

  • کد خبر : 5668
  • 26 بهمن 1398 - 11:44

محسن رشیدفرخی رییس انجمن ملی خرمای ایران که از نهادهای وابسته به اتاق بازرگانی ایران است در گفت و گو با خبرگزاری برنا خبر داده که با پیگیریهای صورت گرفته و جلسات این انجمن با مسئولین وزارت جهادکشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت آنها موافقت کرده اند که عوارض صادرات خرما از محدوده ۱۵ روز قبل از ماه رمضان تا پایان آن را فعلا اعمال نکنند تا بازار رصد شود. رشیدفرخی گفته به دلیل وجود حجم بالای خرما در سردخانه ها بنظر نمی رسد مشکلی برای تامین نیاز خرمای داخلی برای ماه رمضان داشته باشیم و نیازی به اعمال عوارض نیست.

«محسن رشید فرخی»، رئیس انجمن ملی خرما، در گفت و گو با خبرنگار برنا اظهار کرد: عوارض صادرات خرما که توسط سازمان توسعه تجارت اعلام شد، برای محدوده زمانی ۱۵ روز قبل از ماه رمضان تا پایان این ماه مبارک تنظیم شده‌ است و دلیل آن هم احتمال افزایش قیمت دوباره، خرما برای ماه رمضان بود.

این فعال اقتصادی تاکید کرد: جلسات متعددی با دولت از جمله وزارت صمت، معاونت بازرگانی این وزارتخانه و سازمان توسعه تجارت برگزار کردیم و مقرر شد، این مصوبه فعلا مسکوت بماند که ما بازار را تا ماه رمضان رصد کنیم. اگر اتفاق غیر مترقبه‌ای رخ داد و قیمت خرما جهش ناگهانی داشت و یا احساس کردیم، موجودی ما در حال کاهش است، این ابلاغیه اجرا می‌شود.

رشید فرخی افزود: با تعامل بخش خصوصی و وزارت صمت قرار شد فعلا محدودیتی برای صادرات خرما اعمال نشود.

رئیس انجمن ملی خرما خاطر نشان کرد: از نظر ما میزان تولید و موجودی خرما برای ایام عید و ماه رمضان کافی بوده و قیمت‌ها هم در رنج مناسبی در مبدا است و من مطمئنم با هیچ مشکلی در ماه رمضان برای خرما مواجه نخواهیم شد.

او با اشاره به اینکه قیمت خرما در مقصد بر عهده ستاد تنظیم بازار است، گفت: ما با هرگونه اعمال محدودیت، خرید تضمینی و یا قیمت‎گذاری مخالف بوده و به بازار آزاد عرضه و تقاضا معتقدیم.

رشید فرخی در خصوص قیمت خرما در ماه رمضان اظهار کرد: از نظر جو روانی ممکن است کمی قیمت خرما در ایام ماه رمضان افزایش یابد اما انجمن خرما با میادین میوه و تره‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای عرضه خرما در ایام پایان سال و ماه رمضان همکاری خوبی دارد. امیدواریم بتوانیم قیمت‌های بازار داخلی را کنترل کنیم تا نیازی به محدودیت برای صادرات نباشد و کارنامه‌های صادراتی کشور نیز خراب نشود.

رئیس انجمن ملی خرما اظهار کرد: افزایش مصرف خرما در ماه رمضان مربوط به دو نمونه «کبکاب» و «مضافتی» است و دیگر اقلام خرما شامل محدودیت صادراتی نخواهند شد.

او قیمت کنونی خرما در مبدا برای این دو نمونه را ۱۶هزار و ۵۰۰تومان در هر کیلو اعلام کرد و گفت: امکان تلرانس جزئی ۱۰ درصدی برای افزایش قیمت خرما در ماه رمضان وجود دارد و بیش از این میزان نخواهد بود.

شایان ذکر است هفته گذشته رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در نامه‌ای به انجمن ملی خرما و سایر نهادهای بخش خصوصی نوشت: صادرات خرما از تاریخ ۱۵ فروردین تا ۳۱ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ مشمول عوارض صادراتی است و نرخ عوارض آن نیز در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.

امسال تولید خرما به حدود یک میلیون تن ‌می‌رسد، اما صادرات خرما هشت ماهه ابتدایی امسال حدود ۱۰۰ هزار تن برآورد شده و این بدان معناست که صادرات این محصول با کاهش ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تنی صادرات روبرو شده است.

لینک کوتاه : https://toluearg.ir/?p=5668

برچسب ها

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.