به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایرنا، محسن قاسمی گفت: حدود ۸۰ درصد از ارگ تاریخی بم در زلزله پنجم دی ماه سال ۸۲ تخریب شد که که ۶ ماه بعد از این اتفاق ارگ بم در فهرست میراث جهانی در معرض خطر قرار گرفت.
وی تصریح کرد: با فعالیتهای مرمتی و اجرای طرحهای پژوهشی که توسط کارشناسان ایرانی و خارجی در ارگ تاریخی بم انجام گرفت، این بنای تاریخی در سال ۱۳۹۱ از لیست میراث در خطر خارج شد.
مدیر پایگاه میراث جهانی و منظر فرهنگی بم بیان کرد: امسال در سالروززلزله بم، عملیات مرمت و بازسازی خانه سیستانی ارگ تاریخی بم به پایان می رسد و پایگاه پژوهشی ارگ بم به این خانه تاریخی منتقل و از نزدیک فعالیتهای پژوهشی و مطالعاتی این بنای تاریخی انجام میشود.
وی ادامه داد: مرمت و بازسازی عمارت کلاه فرنگی به پایان رسیده و مرمت عمارت دروازه دوم ارگ تاریخی نیز با پیشرفت ۹۰ درصدی تا پایان امسال به بهره برداری میرسد.
قاسمی اظهار داشت: همچنین عملیات مرمتی اصطبل این بنای تاریخی در حال انجام است و در صورت تامین اعتبار دوباره این عملیات تا پایان سال ۱۴۰۰ به اتمام خواهد رسید و مرمت خانه میر اکبر نیز تا نیمه سال آینده به پایان می رسد.
وی با اشاره به مرمت و بازسازی یخدان این بنای تاریخی افزود: تا پایان سال بخش وسیعی از ساختمان اصلی این بنای تاریخی مرمت و بازسازی میشود و مابقی آن نیز تا بهار ۱۴۰۰ به اتمام میرسد.
مدیر پایگاه میراث جهانی و منظر فرهنگی بم گفت: با اتمام پروژه پایش تصویری و حفاظت الکترونیک محوطه پیرامون ارگ بم، محیط اطراف این بنای تاریخی با امنیت کامل تحت پوشش قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر با توجه به شیوع کرونا مجموعه تاریخی ارگ بم تعطیل است و امیدواریم در دوران پسا کرونا شاهد حضور دوباره گردشگران این بنای تاریخی باشیم و به میراثدوستان و مردم عزیز بم قول میدهیم در قرن آینده با برنامهریزی و فراهم ساختن زیرساختهای گردشگری، بمی متفاوت از گذشته در زمینه گردشگری داشته باشیم.
ارگ بم با قدمت ۲ هزار و ۵۰۰ سال و به مساحت تقریبی ۲۰۰ هزار متر مربع، در نزدیکی شهر بم و در جنوب شرقی ایران و در حاشیه کویر لوت واقع شده است، ارگ بم و منظر فرهنگی آن در ۱۷ تیر سال ۸۲ و چند ماه قبل از وقوع زلزله در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید، زلزله صبحگاه پنجم دیماه ۸۲ به این بنا خسارت کلی وارد کرد، و طی سال های گذشته بخش بزرگی از آن مرمت شده است که گردشگران زیادی از داخل و خارج از کشور از آن بازدید می کنند.