افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 19 April , 2024
دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمان :

خرما به صورت قاچاق صادر می شود/صادرات خرما به چین متناسب با جمعیت آنها نیست

  • کد خبر : 3358
  • 24 آذر 1397 - 17:21
خرما به صورت قاچاق صادر می شود/صادرات خرما به چین متناسب با جمعیت آنها نیست

به گزارش پایگاه خبری طلوع ارگ به نقل از صدای تاک، یکی از برنامه‌های انجمن خرما کرمان نفوذ در بازار چین بود. برخی از فعالان خرما می‌گفتند چینی‌ها ذائقه شیرین پسند دارند و چین می‌تواند بازار خوبی برای ایران باشد. حال به نظر می‌رسد این ذائقه شیرین پسند چندان هم در انتخاب خرما خوش پسند […]

به گزارش پایگاه خبری طلوع ارگ به نقل از صدای تاک، یکی از برنامه‌های انجمن خرما کرمان نفوذ در بازار چین بود. برخی از فعالان خرما می‌گفتند چینی‌ها ذائقه شیرین پسند دارند و چین می‌تواند بازار خوبی برای ایران باشد. حال به نظر می‌رسد این ذائقه شیرین پسند چندان هم در انتخاب خرما خوش پسند نیست و خرمای بی‌کیفیت سایر کشورها را به شهد شیرین خرمای بم ترجیح می‌دهد.
به گفته دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خیلی از کشورهای رقیب ما مانند عراق خرما باکیفیت پایین را با قیمت مناسب به کشور چین صادر می‌کنند.
مقداد تکلوزاده جمعیت بالای چین و البته هند را دلیلی می‌داند بر اینکه کمی اقتصادی‌تر به قیمت تمام‌شده کالاهای مصرفی‌شان نگاه کنند از همین رو خرمای بی‌کیفیت سایر کشورها را بهتر می‌خرند.
تکلوزاده می‌افزاید: چین و هند به دلیل جمعیت بالا و ذائقه تنوع‌طلبی که دارند می‌توانند بازار خوبی برای صادرات خرمای ما باشند؛ اما ما در سال‌های گذشته عملاً صادرات زیادی به این کشورها نداشتیم.
او با اشاره به اینکه انجمن خرما در نمایشگاه‌های هند و چین به‌عنوان غرفه دار، بازدیدکننده و حتی مذاکره‌کننده حضورداشته، خاطرنشان می‌کند: حدود دوتا سه هزار تن به چین و هند صادرات خرما داشتیم این مقدار اما نسبت به جمعیت آن‌ها منطقی نیست.
تکلوزاده با ذکر این نکته که قوانین، مقررات و سختی‌های صادر کردن عموماً مربوط به چین است، در خصوص  چالش پیش رو بازار چین می‌گوید: در چین به‌جز خرمای مضافتی که به‌عنوان میوه و تره‌بار محسوب می‌شود بقیه خرماها جزو خشکبار حساب می‌شوند از همین رو قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای ورود خرمای مضافتی به کشور چین وجود دارد.
 تکلوزاده از دیگر موانع پیش رو صادرات چین به بحث ورود محصولات به گمرک و قرنطینه اشاره می‌کند و می‌گوید: در این خصوص به مذاکرات و پیگیری‌های بیش‌تر نیاز داریم.
«باید به مناطقی ورود کنیم که با توجه به انرژی و وقتی‌که می‌گذاریم سودآوری بیشتری داشته باشد.» این پیشنهاد انجمن خرما است که تکلوزاده به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: در کشورهای اروپایی و کشورهای جنوب شرق آسیا به لحاظ ارزش اقتصادی بهتر می‌شود کارکرد.
تکلو زاده عنوان می‌کند: چین به لحاظ جمعیتی بازار خوبی است اما به لحاظ قیمت و سودآوری با توجه به افزایش قیمت یورو و دلار و نیز میزان مصرف، کشورهای اروپایی سودآوری بیشتری دارند.
بر طبق آمار گمرک کرمان در سال ۹۵ و ۹۶ از گمرکات کرمان و بم هیچ‌گونه صادراتی به کشور چین ثبت‌نشده است. تکلوزاده در توجیه این نکته می‌گوید: خرمای بم و کرمان ممکن است از گمرک سایر استان‌ها به چین صادرشده باشد. چراکه مقصد نهایی صادرات ما چین است و صادرات به چین ممکن است به طرق مختلف انجام شود.
او با بیان این‌که  بخشی از صادرات ما متأسفانه از طریق واسطه یعنی از طریق امارات و عمان و بخش هم به‌صورت کوله بری و قاچاق از مرزهای شرق و جنوب شرق کشور صادر می‌شود، خاطرنشان می‌کند: به دلیل تحریم‌ها و مشکلاتی که برای ایران وجود دارد مجبور هستند چنین کاری انجام دهند. درواقع ایرانی‌هایی هستند که در امارات و عمان دفتردارند و کار صادرات را ازآنجا و به اسم خاورمیانه انجام می‌دهند.
تکلو زاده در ادامه به خبرنگار ما می‌گوید: ممکن است خرما از گمرک بم به اسم امارات و عمان خارج شود اما ازآنجا به بازار چین صادر شوند.
علیرضا غضنفری یکی از فعالین خرما در خصوص صادرات خرما به چین می‌گوید: ما با ورود به بازار چین تا حدودی صادرات را انجام دادیم و در صادرات یک سال گذشته به چین مشکلی برایمان به وجود نیامده بود.
غضنفری در ادامه با اشاره به اینکه ما صادرکننده واقعی نداریم صراحتاً اعلام می‌کند: علیرغم هزینه‌هایی که کردیم و بازار صادراتی به وجود آوردیم اما متأسفانه خرده صادرکننده‌ها هستند که در بازار کشور به‌نوعی رقابت ناسالم ایجاد می‌کنند.
غضنفری به برخی از اقدامات خرده صادرکننده‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: عده‌ای خرما را در بازار کانادا می‌فروشند تا از این طریق گردش مالی ایجاد کنند و بتوانند اقامت بگیرند.
او با بیان این‌که خرمای ایران را در بازار مالزی ارزان‌تر از تهران می‌توانید پیدا کنید و دلیل آن رقابت ناسالم خرده صادرکنندگان است، تاکید می کند: «صادرکننده واقعی کسی است وقتی محصولی را صادر می‌کند به دلار پولش را برگشت دهد. اکثر بازرگانان ما اسم صادرکننده در کارت بازرگانی آن‌ها صادر می‌شود اما به ریال پول می‌گیرند.» این مساله را غضنفری به عنوان چالش بزرگ پیش روی صادرات خرما می‌داند.
لینک کوتاه : https://toluearg.ir/?p=3358

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.