افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 22 November , 2024

شهردار جدید تهران در مورد بازسازی بم چه گفت؟

  • کد خبر : 3263
  • 13 آذر 1397 - 13:16
شهردار جدید تهران در مورد بازسازی بم چه گفت؟

پیروز حناچی شهردار جدید تهران که در سالهای ۹۲ تا ۹۶ معاون شهرسازی وزیر راه و شهرسازی بود؛ حداقل در سه مقطع متفاوت در خصوص نحوه بازسازی بم اظهار نظر کرده است. حناچی استاد تمام دانشکده معماری دانشگاه تهران و صاحب نظر در حوزه بازآفرینی شهری است. او چندی پیش از سوی شورای شهر تهران به عنوان شهردار پایتخت انتخاب شد.

نظرات آقای حناچی در خصوص بازسازی بم را بخوانید:

یکم: ۱۳۹۲/۱۰/۲۸ – منبع: شماره ۱۷۶ هفته نامه پیام ساختمان
انتقاد حناچی از نحوه بازسازی بم
معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از نوع بازسازی بم پس از زلزله و بیتوجهی به نقشه طراحان برای این شهر، گفت: در جریان بازسازی بین افرادی که فکر میکردند و آنهایی که عمل میکردند، فاصله عمیقی وجود داشت. پیروز حناچی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت ساخت وساز و معماری ساختمان ها در شهر بم پس از زلزله و بازسازی، گفت: در سال ۸۲ تعداد ۶ هزار واحد مسکونی با ۶ هزار نوع تیپ و حدود ۸۰ متر بنا برای بم طراحی شد اما در مقام اجرا پیمانکاران و مجریان بازسازی، اقدام دیگری را که انجام آن ساده تر بود را انتخاب کردند.وی افزود: کیفیت یک پروژه، محصول زمان، وقت و فکری است که معطوف آن میشود و کیفیت یک امر اتفاقی نیست. بنابراین به جهت نرم افزاری در بم خیلی استثنایی عمل کردیم و کار دولت در این زمینه قابل تقدیر بود اما در مقام اجرا در بخش های مسکونی قابل نقد است البته در بخش ساختمان های دولتی نیز اقدامات قابل تقدیری انجام شد.معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: خیابانی در بم بانام یک طرفه که اصلیترین خیابان تجاری بم است، قرار بود همان طور حفظ شود به خصوص درختان اکالیپتوسی که با عمر ۶۰ تا ۷۰ سال در این خیابان وجود داشت اما نمیدانم چرا برخی با فضای سبز و محیط زیست مشکل دارند زیرا تمام درخت ها در اجرای جداره ها در این خیابان قطع شد درحالیکه اجازه تعریض خیابان و یا قطع درختان داده نشده بود.

دوم: ۱۳۹۲/۱۱/۱۹ – منبع: خبرگزاری ایسنا – سفر آقای حناچی به بم
آخرین وضعیت ساختار شهری بم از زبان معاون وزیر راه و شهرسازی
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت:‌ قبل از زلزله بم، میانگین متراژ واحدهای مسکونی ۴۰۰ متر مربع بود که پس از بازسازی، امکان ساخت واحدهایی با این متراژ وجود ندارد اما واحدهای مقاومی ساخته شده و شهروندان بمی از فضاهای سبز بسیار خوبی بهره‌مند هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، پیروز حناچی صبح امروز در نشست تخصصی تبعات اجتماعی زلزله بم که با حضور دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو و جمعی از مسئولین برگزار شد، اظهار کرد: در همه جای کشور گسل های فراوانی وجود دارد و باید با زلزله زندگی کنیم.
وی با اشاره به اینکه از زلزله فاجعه بار بم تجربیات ارزشمندی بدست آمده است، اظهار کرد: براساس اصول سناریوی زلزله، زلزله رخ داده در بم بدترین نوع زلزله در زمینه های مختلف از جمله نوع گسل، زمان وقوع ومکان بوده است.
حناچی انجام ۱۵۰ پرواز طی ۲۴ ساعت از فرودگاه بم را از جمله اقدامات خوب صورت گرفته در زلزله عنوان کرد و گفت: با انجام این تعداد پرواز تعداد زیادی مجروح به خارچ از بم منتقل شدند.
وی با بیان اینکه قبل از زلزله میانگین متراژ واحدهای مسکونی در بم ۴۰۰ متر مربع بود که پس از بازسازی امکان ساخت واحدهایی با این متراژ وجود ندارد، افزود:‌ بعد از زلزله واحدهای مقاومی در بم ساخته شده است.
حناچی با اشاره به ثبت جهانی بم و منظر فرهنگی آن در سازمان جهانی یونسکو گفت: بم به عنوان یک باغشهر ثبت شده است و خوشبختانه شهروندان بمی از فضاهای سبز بسیار خوبی بهره‌مندهستند.
در این نشست فرماندار بم نیز گفت: ارزش‌ها وآرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی به سراسر جهان صادر شده است که مایه افتخار است.
به گزارش ایسنا، در این نشست دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به اینکه یونسکو در پنج حوزه کاری شامل، آموزش، فرهنگ، علوم اجتماعی و انسانی، علوم طبیعی و ارتباطات در سطح جهان فعالیت می‌کند، اظهار کرد:‌ پس اززلزله باید از دیدگاه‌های مختلف از جمله بحث بازسازی و توسعه اقتصادی به بم توجه شود.
محمدرضا سعیدآبادی بابیان اینکه بررسی تبعات اجتماعی زلزله، توجه به بازسازی هویت فرهنگی، مشاهیر ، معماری و ارگ تاریخی بم در کنار بازسازی واحدهای مسکونی و تجاری باید مورد توجه قرارگیرد، گفت:‌ باتوجه به هویت وآیین ها و میراث فرهنگی، آثار معنوی و ناملموس بم را از جمله امور بسیار ضروری است که باید مورد توجه باشد.
وی تاکید کرد که سازمان جهانی یونسکو از تجربیات زلزله بم در سراسر جهان در حوادث مشابه استفاده می‌کند و برای جلوگیری از تلفات بیشترلازم است تا بین حوادث پیوند برقرار شود.

سوم: ۱۳۹۳/۱۰/۹ – نشست تخصصی «تجارب زلزله بم» در تهران
بم می‌توانست الگوی معماری گلی کشور باشد/ شکل‌گیری رسمی سازمان امداد و نجات دستاورد مهم زلزله تلخ بم
مدیران و متخصصان حوزه معماری و شهرسازی ۱۱ سال بعد از زلزله بم در نشستی تخصصی ابعاد مختلف بازسازی زلزله بم را مرور کردند.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، نشست تخصصی «تجارب زلزله بم» با حضور محمدسعید ایزدی و پیروز حناجی معاونان وزیر راه و شهرسازی، مسئولان شهرداری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، کارشناسان، صاحبنظران و دانشجویان حوزه معماری و شهرسازی روز دوشنبه هشتم دی ماه در محل نگارخانه دانشکده هنر دانشگاه تهران برگزار شد.

شکل‌گیری رسمی سازمان امداد و نجات دستاورد مثبت زلزله تلخ بم بود
دکتر پیروز حناچی در نشست تخصصی «تجارب زلزله بم» با اشاره به تاریخچه بازسازی بم اظهار کرد: نوسازی بم با شعار «هویت، مشارکت و پایداری بم» آغاز شد.
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه شکل‌گیری رسمی سازمان امداد و نجات بعد از زلزله بم یکی از دستاوردهای این حادثه تلخ بود ادامه داد: زلزله بم، گرچه خاطرات تلخی به جا گذاشت اما تجارب و دستاوردهای ارزنده‌ای برای تمامی مسئولان، مدیران شهری، کارشناسان و مهندسان شهرسازی و معماری به همراه داشت.
وی ضمن تاکید بر این‌که نباید تجربه زلزله بم به فراموشی سپرده شود افزود: باید این واقعیت را بپذیریم که خطر زلزله همیشه وجود دارد و برای مقابله بهتر با این پدیده راهی جز آموزش چگونگی مقابله با آن را نداریم.
مردم از بازسازی بم رضایت ندارند
سید محمد بهشتی، ریس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه قبل از زلزله بم وقوع زلزله در کشور یک امر غیر مترقبه بود گفت: معمولا بعد از وقوع زلزله در یک منطقه، زمانی که فرایند بازسازی در نزد افکار عمومی آغاز می‌شود، آن حادثه به تدریج کم‌رنگ می‌شود اما بعد از زلزله بم این‌گونه نبود.

وی افزود: مردم در سطح کشور احساس رضایتمندی از بازسازی بم ندارند و این موضوع که زندگی بار دیگر به این شهر بازگردد و ساکنان شهر بم وضعیتی بهتر از زمان قبل از حادثه را تجربه کنند هنوز دغدغه آن‌هاست.
بهشتی نگرانی مردم از بازسازی بم را اتفاقی مثبت ارزیابی کرد و گفت: پیش از زلزله بم معمولا وقتی چنین حوادثی اتفاق می‌افتاد و بازسازی آغاز می‌شد تصور ما این بود که فعالیت‌های مثبتی صورت گرفته در حالی که تصورمان اشتباه بود اما در زلزله بم به مرحله نفس لوامه رسیدیم، یعنی نفسی که ملامت می‌کند و حتی اگر خطایی داشته باشد اما به سمت رستگاری در حرکت است اما در نفس اماره، مشابه آنچه در تجارب قبل از بم انجام می‌شد، امیدی به رستگاری نداریم.
ضرورت تدوین و تصویب بخشنامه و آئین‌نامه‌هایی در رابطه با زلزله موضوع دیگری بود که بهشتی به آن اشاره کرد و افزود: زلزله همانند بمب ساعتی است که نمی‌دانیم چه زمانی ممکن است منفجر شود.
وی افزود: حادثه بم به ما یاد داد زلزله امری مترقبه است و رسیدن به آمادگی مطلوب در برابر آن نیاز به تمرین دارد. به یاد داشته باشیم که این تمرین باید در حوزه مدیریت، طراحی، برنامه‌ریزی شهری و همچنین تمرین دادن جامعه‌های تخصصی صورت بگیرد.
ضرورت تشکیل اتاق فکر برای رسیدن به نگرش صحیح به مشکلات فرهنگی و اجتماعی
عباداله فتح الهی مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه بازآفرینی بافت‌های هدف شهری، مشارکت کلیه دستگاه‌های اجرایی و مدیران شهری را طلب می‌کند اظهار کرد: مهمترین بحث بازآفرینی شهری نگرش صحیح به مشکلات فرهنگی و اجتماعی است که به نظر می‌رسد باید در این رابطه اتاق فکری تشکیل شود.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ محله فرسوده در شهر تهران شناسایی شده است گفت: در هر محله بیش از ۳۵ نهاد و سازمان در این رابطه فعالیت می‌کنند، پس بنابراین می‌توان اذعان داشت که مدیریت هماهنگ در انجام امور بازآفرینی در محدوده‌ها و محلات هدف نقش اساسی و حیاتی دارد.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران اظهار کرد: نوسازی و بهسازی محدوده‌ها و محلات هدف شهری نیازمند عزم ملی است که باید در دولت تدبیر و امید این امر ایجاد و نهادینه شود.
نهضت نوسازی ساختمان‌های خشتی کشور را زنده کنیم/بم می‌توانست الگوی معماری گلی کشور باشد
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این نشست به استفاده از مصالح ناهمگون در ساخت‌وساز بم را اشاره کرد و با انتقاد از آن گفت: در نظر داشتیم در نوسازی بازار بم از مصالح خشتی استفاده کنیم اما متاسفانه سازندگان شهر اجازه استفاده از خشت را ندادند و به خاطر تعجیلی که در ساختن آن وجود داشت از بتن استفاده کردند.

محمد حسن طالبیان افزود: استفاده از بتن در کل شهر تعمیم پیدا کرد، در حالیکه ارگ بم بزرگترین بنای خشتی به شمار می‌رفت و بسیاری از ساختمان‌های این شهر نیز قبل از زلزله با خشت ساخته شده بودند.
وی خواستار ایجاد نهضت نوسازی ساختمان‌های گلی کشور شد و گفت: بم می‌توانست یکی از شهرهای مهم و الگوی معماری گلی کشور باشد اما امروزه این گونه نیست.

لینک کوتاه : https://toluearg.ir/?p=3263

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.