به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایسنا، دکتر سعید صحبتی درباره روند واکسیناسیون کرونا در استان کرمان گفت: در استان کرمان تاکنون حدود یک میلیون و ۹۲۰ هزار نفر دوز اول ( ۷۴ درصد جمعیت هدف) و یک میلیون و ۱۸۴ هزار نفر( ۴۶ درصد جمعیت هدف) نیز دو دوز واکسن خود را دریافت کرده اند.
وی واکسیناسیون عمومی را تنها راه ایمنی جامعه در برابر کرونا دانست و افزود: اگر ۵۰۰ هزار نفر دیگر در استان کرمان دوز اول واکسن خود را تزریق کنند، البته به شرط آنکه همه افرادی که باید، دوز اول را دریافت کرده باشند، ما به حد مطلوب یعنی واکسیناسیون ۸۵ درصدی خواهیم رسید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره وضعیت کرونایی استان نیز به ایسنا گفت: اکنون در وضعیت ثابت قرار داریم به گونه ای که وقتی پیک پنجم را پشت سر گذاشتیم، روند ابتلا به کووید ۱۹ در استان کاهشی بوده و اکنون در وضعیت تقریبا ثابتی قرار داریم.
وی با خطرناک دانستن عادی انگاری که در جامعه رخ داده، اظهار کرد: با توجه به اینکه مقداری رعایت پروتکل های بهداشتی کاهش یافته و متاسفانه تا حدودی مردم سهل انگار شده اند و برخی نیز با تصور اینکه تزریق واکسن برای آنها مصونیت ایجاد کرده، رعایت دستورالعمل های بهداشتی را زیاد جدی نمی گیرند، بنابراین اگر همین رویه پیش رود، وقوع پیک ششم دور از انتظار نخواهد بود.
صحبتی تاکید کرد: اگر مردم مسائل بهداشتی را رعایت نکنند و سهل انگار باشند احتمال وقوع پیک ششم وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه تقریبا نیمی از جمعیت استان کرمان واکسینه شده اند، اگر پیک ششم به وقوع بپیوندد، چند درصد آمار بستری ها و فوتی ها نسبت به پیک های قبلی تفاوت خواهد داشت؟ گفت: با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد دوز اول و بیش از ۴۰ درصد دوز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کرده اند، پیش بینی می کنیم شدت موارد بستری و مرگ و میر به اندازه پیک های قبلی نباشد و کاهش محسوسی خواهیم داشت.
واکسن آنفلوانزا و کرونا همدیگر را پوشش نمی دهند
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه درباره تزریق واکسن آنفلوآنزا نیز به ایسنا گفت: واکسن آنفلوانزا و کرونا با یکدیگر هیچ تداخلی ندارند و همدیگر را نیز پوشش نمی دهند. منتها چون واکسن آنفلوانزا برای کل جمعیت وجود ندارد بنابراین مثل همه کشورهای دنیا، افراد در معرض خطر(کسانی که بیماری زمینه ای، افراد بالای ۶۵ سال و کادر بهداشت و درمان) باید واکسن آنفلوانزا تزریق کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عوارض واکسن کرونا در برخی افراد همراه با تب و بدن درد می باشد و عوارض واکسن آنفلوانزا نیز مشابه واکسن کروناست بنابراین با تزریق همزمان این دو واکسن ممکن فرد مقداری اذیت شود، لذا بهتر است فاصله یک هفته ای بین تزریق این دو واکسن را رعایت کنند.
صحبتی درمورد سوش های جدید کرونا اظهار کرد: ممکن است پاسخ دهی واکسن به سوش های جدید کمتر باشد اما این به معنای بی اثر بودن واکسن نیست بلکه درصد اثربخشی واکسن کمتر می شود.
وی از میزان اثربخشی واکسن هایی که در ایران تجویز می شوند، سخن به میان آورد و گفت: اثربخشی همه واکسن ها در جهت جلوگیری از موارد شدید بیماری و پیشگیری از مرگ و میر بالا در حد مطلوب هستند و تحقیق مقایسه ای هنوز انجام نشده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون در استان کرمان فردی به دلیل عوارض واکسن فوت کرده است؟ اظهار کرد: تاکنون گزارشی در این زمینه نداشتیم.
وی با بیان این مطلب که در همه رده های سنی و جنسی کاهش موارد بستری کرونایی را داشتیم، در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا در سویه دلتا پلاس همانند نوع دلتا، کودکان و جوانان نیز در معرض خطر قرار دارند؟ تاکید کرد: درصد ابتلای جوانان و کودکان نیز در این نوع بیشتر خواهد بود اما افراد بزرگسال در خطر بیشتری قرار دارند.
صحبتی در پایان خطاب به مردم گفت: کسانی که تاکنون واکسن کرونای خود را تزریق نکرده اند، حتما در اسرع وقت اقدام کنند. متاسفانه بیشتر کسانی که واکسن تزریق نکرده اند، جزو گروه های آسیب پذیر هستند و اگر سوش جدید شیوع پیدا کند، احتمال درگیر شدن آنها با بیماری زیاد است ضمن آنکه افرادی که واکسن دریافت کرده اند همچنان زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، پرهیز از حضور در ازدحام ها و … را سرلوحه قرار دهند.