افزونه جلالی را نصب کنید. Thursday, 21 November , 2024

آفت سرخرطومی حنایی همچنان دردسر ادامه‌دار نخلداران جنوب کرمان

  • کد خبر : 13804
  • 10 فروردین 1403 - 12:11
آفت سرخرطومی حنایی همچنان دردسر ادامه‌دار نخلداران جنوب کرمان

اگر چه در سال گذشته به گفته معاون سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ردیابی و مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما در سطح بیش از ۳۰ هزار هکتار نخلستان‌های جنوب کرمان انجام شده است اما این دردسر برای نخلداران تمام شدنی نیست و ادامه دارد.

به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایسنا، پیمان نامور صبح امروز  ۱۰ فروردین‌ماه در حاشیه ادامه عملیات ردیابی آفت سرخرطومی حنایی خرما با اشاره به اقدامات انجام شده طی یک‌سال اخیر در زمینه مبارزه با این آفت گفت: در سال ۱۴۰۲ تیم‌های ردیاب و تیمارگر در منطقه بیش از ۳۰ هزار هکتار نخلستان را برای شناسایی این آفت ردیابی کردند که این روند همچنان ادامه دارد و موفقیت آمیز هم بوده است.

وی از شناسایی، تیمارداری و معدودسازی نخل‌های آلوده توسط کارشناسان انجام شده است، خبر داد و اظهار کرد: تعداد ۲۶۸۶ نفر نخل آلوده به آفت سرخرطومی در شهرستان‌های منوجان ( ۱۸۵۲ نفر )، عنبرآباد ( ۷۵۶ نفر )، جیرفت ( ۴۶ نفر ) و کهنوج (۳۲ نفر ) شناسایی شده است و از این تعداد، ۲۲۶۰ نفر نخل نیز  تیمار و درمان شده و ۴۲۶ نفر خرما نیز به دلیل شدت آلودگی امحاء شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان این‌که سطح و حجم عملیات انجام شده در این سال به تنهایی بیش از ۱.۵ برابر اقدامات انجام شده طی سال‌های گذشته  بوده است، افزود: گسترش آفت در مناطق مختلف و ناکافی بودن امکانات و اعتبارات بخش دولتی علی‌رغم حمایت‌های سازمان حفظ نباتات و مدیریت بحران کشور، برای کنترل خسارت آفت در منطقه چاره‌ای به جز مشارکت و همکاری عمومی و به‌ویژه باغداران در برنامه مدیریت آفت باقی نمی‌گذارد.

نامور یکی از مهم‌ترین اقدامات در خصوص جلوگیری از گسترش فعالیت این آفت، را انجام صحیح اقدامات باغی همچون عدم انجام عملیات هرس، تکریب و انتقال پاجوش در ماه‌های گرم سال دانست و در ادامه گفت: انتقال این فعالیت در ماه‌های سرد همراه با تغذیه و خاک‌دهی پای بوته‌ها از دی تا اواسط اسفند و نیز عدم انتقال پاجوش خرما از مناطق آلوده و بدون گواهی سلامت از دیگر عوامل جلوگیری از انتقال آفت سرخرطومی محسوب می‌شوند.

وی از انجام دو پایلوت در سال گذشته به مساحت دو  هکتار نخلستان در  شهرستان‌هایی که بیشترین میزان نخل  را دارند خبرداد و گفت: این عملیات در شهرستان‌های منوجان و عنبرآباد و به صورت حفاظت فیزیکی با نصب توری آلومینیومی روی تنه درختان  انجام شده است.

وی افزود: اقدامات انجام شده علاوه بر تایید سازمان حفظ نباتات و موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور به عنوان یک طرح ملی توسعه‌ای جهت مدیریت این آفت تصویب شد و نتایج ارزیابی انجام شده در این طرح نشان داد همه درختان تحت حفاظت کاملا از آسیب آفت مصون ماندند، در حالی که آلودگی در درختان حفاظت نشده، آلودگی جدید ایجاد شده و شکار حشره در تله‌های درون پایلوت‌ها در طول مدت اجرای پروژه ثبت شده است.

نامور با ابراز امیدواری از نتایج مثبت عملیات ردیابی آفت سرخرطومی در مصونیت نخلستان‌های جنوب کرمان، گفت: اگر نخلداران به توصیه‌های کارشناسان توجه کنند و در جابجایی پاجوش‌ها به‌خصوص استان‌های همجوار همکاری نمایند کنترل آفت بیش از این نتیجه بخش خواهد بود.

لینک کوتاه : https://toluearg.ir/?p=13804

برچسب ها

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.