افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 23 November , 2024
رئیس انجمن ملی خرما مطرح کرد:

لزوم ارایه مشوق‌های صادراتی برای محصولات کشاورزی و خرما

  • کد خبر : 9635
  • 10 آذر 1400 - 10:37
لزوم ارایه مشوق‌های صادراتی برای محصولات کشاورزی و خرما

محسن رشیدفرخی ۹ آذرماه بیان کرد: «امسال تولید خرما بالای یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که با این وجود مشکلی در بحث تولید نداریم. هم اکنون به میزان کافی خرما در ذخایر انبارها موجود است و امیدواریم این مسئله تا آخر سال همانند سال قبل باشد». وی گفت: «در بحث صادرات موضوعاتی همچون بازگشت ارز باید رفع شود. […]

محسن رشیدفرخی ۹ آذرماه بیان کرد: «امسال تولید خرما بالای یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که با این وجود مشکلی در بحث تولید نداریم. هم اکنون به میزان کافی خرما در ذخایر انبارها موجود است و امیدواریم این مسئله تا آخر سال همانند سال قبل باشد».

وی گفت: «در بحث صادرات موضوعاتی همچون بازگشت ارز باید رفع شود. بانک مرکزی، وزارت جهاد و وزارت صمت باید یکسری مشوق برای صادرات محصولات کشاورزی در نظر بگیرند. نباید محصولات کشاورزی را هم‌پایه‌ی سایر محصولات معدنی و پتروشیمی در نظر گرفت».

رشیدفرخی ادامه داد: «با وجود آن‌که صادرات فصل خاص خود را دارد، از این رو هر چه زودتر باید تعیین تکلیف شود؛ چراکه در بحث صادرات مشکلات حمل‌ونقل ناشی از مسائل تحریم باقی است که امیدواریم زودتر به نتیجه برسد».

وی گفت: «خرما ۱۰ تا ۱۲ رقم دارد که قیمت هر کدام مختلف است، اما به طور کلی قیمت خرما در مبدا تفاوت چندانی نداشته است چراکه تورم اعلامی ۴۰ تا ۵۰ درصدی دولت در قیمت مبدا لحاظ نشده است».

رئیس انجمن ملی خرما ادامه داد: «قیمت خرما در مقصد به سبب مسائل حمل‌ونقل و حاشیه‌ی سود فروشگاه‌های زنجیره‌ای متغیر است که بارها اعلام کردیم در بحث حاشیه‌ی سود فروشگاه‌های زنجیره‌ای باید تجدید نظر شود».

وی قیمت هر کیلو خرمای مضافتی در مبدا را ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: «قیمت خرمای پیارم تابع نوسانات نرخ ارز است چراکه عمده‌ی آن صادر می‌شود. بنابر آمار ۲۰ درصد خرمای پیارم در داخل مصرف و ۸۰ درصد صادر می‌شود، در حالی که خرمای مضافتی ۷۰ درصد آن در بازار داخل مصرف و ۳۰ درصد به بازارهای هدف صادر می‌شود».

رشیدفرخی ادامه داد: «با توجه به مشکلات سیستم توزیع، قیمت با نرخ‌های چندبرابری در مغازه‌ها عرضه می‌شود. به عنوان مثال فروشگاه‌های زنجیره‌ای ۴۰ تا ۵۰ درصد حاشیه‌ی سود در نظر می‌گیرند که ستاد تنظیم بازار پس از برآورد هزینه‌های تولید باید سود مشخصی را در نظر بگیرند».

وی در پایان گفت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت خرما در مبدا نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است، در حالی که با نگاهی به دو سال قبل، تورم و سایر هزینه‌های کشاورزی افزایش محسوسی داشته است»/yjc

لینک کوتاه : https://toluearg.ir/?p=9635

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.