افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 22 November , 2024
وزارت بهداشت اعلام کرد

احتمال تزریق دُز یادآور واکسن کرونا برای همه در ۱۴۰۱ ۱۵ درصد مردم هنوز واکسن نزدند | واکسن‌های داخلی هنوز مجوز تزریق به خانم‌های باردار را ندارند

  • کد خبر : 9518
  • 27 آبان 1400 - 9:43
احتمال تزریق دُز یادآور واکسن کرونا برای همه در ۱۴۰۱ ۱۵ درصد مردم هنوز واکسن نزدند | واکسن‌های داخلی هنوز مجوز تزریق به خانم‌های باردار را ندارند

به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایسنا سراسری، رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان این‌که واکسن سهم و حق مردم است و اگر کسی تزریق نکند از سهم خود گذشته است، گفت که ۱۵ درصد جامعه‌ی هدف، هنوز واکسن نزدند. وی توضیح داد که برای ۱۴۰۱ احتمالا نیاز باشد برای همه‌ی مردم یک نوبت دُز […]

به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایسنا سراسری، رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان این‌که واکسن سهم و حق مردم است و اگر کسی تزریق نکند از سهم خود گذشته است، گفت که ۱۵ درصد جامعه‌ی هدف، هنوز واکسن نزدند.

وی توضیح داد که برای ۱۴۰۱ احتمالا نیاز باشد برای همه‌ی مردم یک نوبت دُز یادآور تزریق کنیم‌ که با ظرفیت تولید داخل پیش‌بینی می‌کنیم نیازی به واردات نباشد.

به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایسنا سراسری، دکتر محسن زهرایی ۲۶ آبان‌ماه در نشست خبری با خبرنگاران، بیان کرد: «فرض کنید ۲۵۰ سال پیش وقتی آبله، طاعون یا وبا می‌آمد، کاری نمی‌توانستند انجام دهند. ‌ولی این بیماری‌ها نسل بشر را منقرض نکرد بلکه آن‌قدر افراد مبتلا میشدند که دیگر بیماری به شکل بومی درمی‌آمد. در مورد کرونا هم این اتفاق می‌تواند بیفتد و اگر کاری نکنیم همان اتفاق می‌افتد اما با دسترسی به واکسن یک ابزار برای جلوگیری از شرایط سخت داریم».

وی ادامه داد: «ما باید تعداد افراد آسیب‌دیده را کاهش دهیم. واکسیناسیون در سالمندان که مرگ‌ومیر بیشتری داشتند و سیستم ایمنی ضعیف‌تری هم داشتند، موثر واقع شد؛ البته از ابتدا عنوان نشد هرکسی که واکسن بزند مرگ‌ومیرش صفر می‌شود. اگر واکسیناسیون انجام نمی‌شد شرایط سخت‌تر بود و مجموعا نشان می‌دهد واکسن در سلامت جامعه موثر است. بحث چرخش ویروس با افزایش واکسیناسیون تغییر کرده است و اگر واکسیناسیون انجام نمی‌شد روند بیماری افزایش می‌یافت».

زهرایی گفت: «واکسن سهم و حق مردم است و اگر تزریق نکنند از سهم خود گذشتند. باید اثرگذاری تزریق واکسن را به مردم نشان دهیم. هنوز ۱۵ درصد افراد را باید تشویق کنیم برای واکسن بیایند و باید همه‌ی مردم جامعه را پوشش دهیم. ممکن است برخی بگویند تنها راه مقابله با بیماری واکسن نیست، درست است اگر خود را در خانه قرنطینه‌ی کامل کنند مبتلا نمی‌شوند اما آیا این کار میسر است؟ نمی‌شود جامعه را تعطیل کرد و واکسیناسیون انجام نداد».

وی درباره‌ی میزان واکسنی که تاکنون در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است، توضیح داد: «برنامه‌ریزی وزارت بهداشت برای واکسیناسیون جمعیت هدف یعنی ۱۰۰ درصد گروه هدف است که فعلا بالای ۱۲ سال است. بر این مبنا میزان واکسن مورد نیاز تا پایان سال تامین شده است. تا امروز سینوفارم ۱۳۱ میلیون دُز، اسپوتنیک ۴ میلیون دُز، واکسن کووکسین بهارات یک میلیون و ۱۲۵ هزار دُز، آسترازنکا ۱۲ میلیون دُز، برکت ۱۱.۵ میلیون دُز، پاستوکووک یک میلیون و ۷۰۰ هزار دُز و پاستوکووک پلاس ۲۰۰ هزار دُز دریافت کردیم. واکسن اسپایکوژن هم در دو محموله نزدیک ۶ میلیون واحد مصرف دریافت کردیم. از واکسن فخراوَک و کووپارس هنوز چیزی تحویل ندادند».

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره‌ی سرنوشت سایر واکسن‌های تولید داخل که در حال ورود به مراحل کارآزمایی بالینی هستند، اظهار کرد: «تولید داخلی نقطه‌ی قوتی است ولی اگر قرار باشد همه چیز به این امر گره بخورد با توجه به زمان‌بر بودن مسئله ممکن است خیلی زمان از دست دهیم‌. جمع واکسن‌های داخلی که تاکنون به ما تحویل شده است حدود ۱۷ میلیون دُز است که کفاف نیاز ما را نمی‌داد و نیاز به واردات داشتیم. برای ادامه‌ی کار، واکسن داخلی استفاده می‌شود ولی نمی‌توانستیم صبر کنیم».

وی درباره‌ی تزریق دُز یادآور نیز گفت: «برای کارکنان نظام سلامت، کارکنان مراکز نگهداری معلولین جسمی و ذهنی، جانبازان بالای ۵۰ درصد و… باید بعد از شش ماه از تزریق دُز دوم، واکسن یادآور دریافت کنند همچنین کسانی که واکسن‌های غیرفعال مثل سینوفارم، برکت و بهارات دریافت کردند نوبت سوم را پس از چهار ماه تزریق کنند. بر مبنای این نیاز در مجموع نزدیک ۱۶۷ میلیون دُز تامین شده که پاسخگوی نیاز برآورد شده‌ی فعلی ما است. برای ۱۴۰۱ هم احتمالا نیاز باشد برای همه‌ی مردم یک نوبت دُز یادآور تزریق کنیم‌ که با ظرفیت تولید داخل پیش‌بینی می‌کنیم نیازی به واردات نباشد».

زهرایی افزود: «کسانی که واکسن غیرفعال سینوفارم زدند برای دُز یادآور می‌توانند همان واکسن را بزنند و یا آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس تزریق کنند. کسانی هم که واکسن آدنو ویروسی زدند نوبت یادآورشان می‌تواند آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس باشد. البته اگر واکسن‌های پروتئین نوترکیب ایرانی دیگرمان تایید شود شاید بتوانند در مورد دُز یادآور استفاده شوند. واکسن‌های داخلی هنوز مجوز برای دریافت خانم‌های باردار را ندارند». /پ

لینک کوتاه : https://toluearg.ir/?p=9518

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.