به گزارش طلوع ارگ به نقل ار ایسنا، “سید مهدی طبیبزاده” عصر چهارشنبه چهارم تیرماه در نشست مشترک تشکلهای بخش کشاورزی استان کرمان با حضور وزیر جهادکشاورزی گفت: ۳۰ درصد GDP استان کرمان متعلق به بخش کشاورزی است که باتوجه به وسعت این بخش، بهرهوری لازم از این حوزه صورت نمی گیرد لذا باید بازنگری در کشاورزی استان کرمان صورت گیرد.
وی با اشاره به قیمت آب عنوان گرد: متاسفانه استان کرمان در سنوات گذشته با چالش کمبود آب روبرو بوده این در حالی است که بخش اعظمی از آب مصرفی در استان کرمان در بخش کشاورزی است که باید الگوی کشت درستی تنظیم شود تا در این بخش بهرهوری لازم براساس میزان آب مصرفی و وسعتی که در بر میگیرد، داشته باشیم
رییس اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به آغاز تولید بذر در استان کرمان، اظهار کرد: تحریم های اعمالی بر علیه جمهوری اسلامی، تاخیر در ورود بذ و گرانی بذرها به دلیل افزایش قیمت ارز، باعث شده که آسیب جدی به کشاورزی در جنوب استان وارد شود لذا تولید بذر در جنوب استان شروع شده و باید توجه جدی در خصوص تولید بذر داشته باشیم.
طبیبزاده به وضعیت پسته در استان کرمان اشاره و بیان کرد: هماکنون پسته های سال گذشته در انبارهای پسته داران وجود دارد و با توجه به فرارسیدن فصل برداشت پسته، شاهد انباشت این محصول در انبارها خواهیم بود که با توجه به افزایش نرخ دلار و ثبات ماندن نرخ خرید و فروش پسته در کشور، پستهکاران دچار ضربه های اقتصادی خواهند شد که نیاز است در این راستا یک بازنگری صورت گیرد.
وی بر صادرات محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید چارهای برای تامین نقدینگی کشاورزی اندیشیده شود. متاسفانه کمتر کشاورزی وارد مبحث صادرات میشود این در حالی است که صادرات محصولات کشاورزی می تواند بسیار ارزآور برای کشور باشد که در این راستا لازم است بانک کشاورزی در بحث صادرات همکاری لازم را داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: از وزیر جهادکشاورزی درخواست داریم دو صندوق خرما و پسته در استان کرمان راهاندازی شود و محدودیتها برای راهاندازی این صندوقها برداشته شود.
طبیب زاده استان کرمان را جزء بزرگترین استان های کشور در تولید محصولات گلخانه ای عنوان کرد و گفت: محدودیتهای در کاربردهای آب داریم. حدود ۲۵ درصد آب بخش کشاورزی فقط توسط کشاورزان و صرفا برای حفظ مالکیت کشاورزیشان و آبیاری درختانی مصرف می شود که هیپ بهره برداری از آن نمی کنند لذا اگر قانون آئین نامه در این زمینه اصلاح شود و مالکیت کشاورزان بدون سبز بودن زمینهایشان حفظ شود، ۲۵ درصد در بخش آب صرفه جویی خواهد شد.