به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایسنا، علیرضا وحیدزاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان در مراسم افتتاحیه این مرکز اظهار کرد: این مرکز توسط خیران راهاندازی شده و دختران بالای ۱۸ سال که از مراکز بهزیستی شهرستان ترخیص میشوند، میتوانند تا زمان تشکیل زندگی مستقل بر اساس دستورالعمل سازمان بهزیستی در این مرکز بمانند و خدمات دریافت کنند.
وی گفت: به این گونه مراکز خانه مستقل میگویند و فرزندان بی سرپرست و بدسرپرستی که در مراکز بهزیستی پرورش پیدا میکنند، بعد از اینکه به سن ۱۸ سالگی میرسند، به لحاظ ادبیات اداری و اجتماعی به سنین بلوغ اجتماعی میرسند و باید مستقل زندگی کنند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: خلائی که در کل کشور وجود دارد، در زمینه ترخیص فرزندان بالای ۱۸ سال است که این سن بسیار کمی است زیرا در خانوادههای معمولی سن مستقل بین ۲۵ تا ۳۰ سالگی است.
وی افزود: بعد از ترخیص کار برای فرزندان بهزیستی بسیار سخت میشود و با مشکلاتی از جمله نداشتن مسکن و شغل و عدم شناخت مهارتهای مواجه میشوند .
وحیدزاده با بیان اینکه هدایت به زندگی مستقل به معنای دادن فرصت به فرزندان تحت حمایت بهزیستی است تا بتوانند با حمایت سازمان بهزیستی و تکیه بر توانمندیهای خود زندگی مستقلی را تجربه کنند، افزود: کاهش وابستگی فرزندان به تدریج صورت میگیرد و آن ها در دوران حضور در مراکز نگهدای، ضمن یادگیری مهارتهای فردی و شغلی برای فعالیت در سطح جامعه آماده میشوند .
وی افزود: این زمان، سن خاصی است و ایجاب میکند که عملاً زندگی مستقل خود را آغاز کنند و تحت حمایت سازمان به نوعی باشند و از خدمات استفاده کنند و این مرکز دومین مرکز در سطح کشور است که در راستای حمایت از زندگی مستقل فرزندان بهزیستی راهاندازی شده و امیدواریم مدل موفقی در سطح استان کرمان باش.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان بیان کرد: برای اول مهر ماه سالجاری یک مجموعه دیگر راهاندازی میشود که در حال بازسازی است و در هر سوئیت حداقل چهار نفر به صورت مشترک زندگی میکنند و بهزیستی طبق وظیفهای که بر دوش دارد بچهها را رها نمیکند.
وی در ادامه درباره فرزندخواندگی و قوانین آن بیان کرد: برای گرفتن فرزندخوانده طبق ماده ۱۴ قانون حمایت از خانواده، بخشی از اموال باید به اسم فرزند شود هر چند این فرآیند کمی کار را سخت کرده ولی یکسری برنامهها به تازگی اتفاق افتاده و فرآیند فرزندخواندگی خیلی راحتتر شده است.
وحیدزاده در پایان بیان کرد: بعد از زلزله پنجم دی ماه تعداد مراکز نگهداری کودکان بدسرپرست و بی سرپرست در بم افزایش یافت و در حال حاضر این مراکز به ۱۰ مورد رسیده است.