اهوارا ایمان؛ شاعر، ترانهسرا، آهنگساز و خواننده درباره سوابق ترانهسرایی خود و توقف همکاریهایش با خوانندگان گفت: «همانطور که میدانید تا حدود پنج-شش سال پیش، همکاری مستمری به عنوان ترانهسرا با خوانندگان و آهنگسازان داشتم و ترانههایم از سوی خوانندههایی مثل احسان خواجهامیری، مانی رهنما، حمید حامی، سینا سرلک، سالار عقیلی، محمد اصفهانی و… اجرا شد.»
وی ادامه داد: «اما همیشه احساس میکردم ترانهسرایی در مملکت ما شأنی مطابق با سایر هنرها ندارد و متاسفانه به عنوان ترانهسرا، از خوانندگان حرمتی ندیدم. به همین خاطر همکاریهایم را قطع کردم و خود آهنگسازی و خواندن را شروع کردم.»
این ترانهسرا افزود: «شش سال قبل اولین آهنگ خود را با نام «گله دارم» منتشر کردم که با استقبال خوبی مواجه شد؛ تا حدی که باعث شد این مسیر را ادامه بدهم و قطعات بیشتر و مختلفی بسازم که از آن میان میتوانم به تیتراژ سریال «سر به راه» و همینطور سرود اختتامیه جشنواره شعر فجر اشاره کنم. همچنین با گروههای مختلفی اجرا داشتم که بازخورد اجراها هم مثبت بود.»
این هنرمند اهل بم، توضیح داد: «مطابق با برنامهریزیهای انجام شده، اجراها با تور کرمان و از زادگاه من یعنی شهر بم آغاز خواهد شد و در ادامه اجراهایی در کرمان، سیرجان، زرند و سرچشمه خواهیم داشت.»
ایمان در پاسخ به این سوال که چه رفتارهایی باعث شد از همکاری با موزیسینهای دیگر امتناع کند، گفت: «احساس میکردم ترانهسرایی برای آنها، کار بیمزد و منتی است؛ یعنی هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ معنوی. دوستان هم دنبال این بودند که بدون اصلاح مسیر و رویکرد خود به همکاری با آنها ادامه بدهم که اینکار را نکردم.»
وی توضیح داد: «رفتار آنها در حق مولفی که بهترین کارهاشان را سروده (حداقل کارهایی که در کنسرتها به درخواست مردم میخوانند) رفتار درستی نبود. شما فکرش را بکنید من در ازای ترانه «سلام آخر» نهایتا یک میلیونتومان گرفتم؛ اما ارزش افزودهای که همین یک ترانه برای خواننده داشته، چقدر بوده است؟ همینطور ترانههای «مرو ای دوست» یا «دلم گرفت».»
این ترانهسرا گفت: «حتی اگر انتظارات مالی را کنار بگذاریم، انتظار حرمتی که از خوانندهها داشتم، برآورده نشد در حالی که آنها میتوانستند ساز و کاری را ایجاد کنند که به لحاظ معنوی، حرمت من و آثارم نگه داشته شود.»
وی ادامه داد: «این همکاری را پذیرفتم چراکه کارکردن در عرصه موسیق اصیل و ملی برای من بسیار ارزشمند است؛ آنهم در کنار همایون شجریان که یک خواننده درجه یک و سهراب پورناظری که یک آهنگساز با سواد و دارای اندیشه است.»
ایمان همچنین درباره روابط حرفهای این گروه گفت: «خوشبختانه رفتارها حرفهای و محترمانه بوده است و من از نحوه اطلاعرسانی آثار کاملا راضی هستم. البته جز این هم نمیشود از همایون و سهراب پورناظری انتظار داشت.»
این ترانهسرا افزود: «چنین آثاری برآمده از فرهنگ کهن ما است و به نظرم میتواند برآیند فرهنگی مثبتی داشته باشد. البته من قبلا هم در همکاری با آریا عظیمینژاد که همکاری با او نیز برای من افتخار است، تجربیاتی در این نوع موسیقی داشتهام اما حالا میخواهم به شکل جدی و مستمر بختم را در این زمینه بیازمایم.»
وی درباره دو ترانهای که از او در پروژه سی اجرا میشود، گفت: «من این دو ترانه را بر اساس نمایشنامهای که نغمه ثمینی برای اجرا نوشته است، سرودهام و ترانه اول به آغاز نمایش و معارفه شخصیتها یعنی زال و سیمرغ مربوط میشود. این بخش در واقع معارفه و تعریف پلان اصلی نمایش است و به همین خاطر نوشتن ترانه برای آن، کار سادهای نبود.»
ایمان درباره ترانه دوم نیز توضیح داد: «دومین قطعه با نام «خوب شد» به دیدار زال و رودابه اختصاص دارد و خوشبختانه استقبال خوب از آن شده است. درباره این ترانه باید بگویم که صرفا یک اثر عاشقانه نیست بلکه سعی کردهام در آن ذات عشق ایرانی را به تصویر بکشم.»
این ترانهسرا همچنین درباره احتمال تداوم همکاری با این گروه گفت: «امیدوارم این همکاری ادامه داشته باشد و آثار ارزشمندی در قالب موسیقی کهن و ملی ما از این همکاری به یادگار بماند.»/انا