به گزارش پایگاه خبری طلوع ارگ به نقل از ایرنا، غلامرضا فرخی افزود: تعداد کارگاه های مرمتی مستقر در ارگ بم و منظر فرهنگی آن با توجه به حجم کار متغیر است و در مواقعی به ۲۵ کارگاه هم می رسد.
وی تصریح کرد: کارگاه های مرمتی پروژه نجات بخشی ارگ بم به مدت ۱۵ سال در وسعت ۲۰۰ هکتار، برای مرمت و بازسازی این بنای ارزشمند تاریخی در حال فعالیت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان بیان کرد: اکنون ۱۳۰ نفر در مجموعه کارگاه های مرمتی ارگ بم و منظر فرهنگی آن مشغول به کار هستند و حقوق آنها به صورت کامل پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: کشورهایی همچون ایتالیا و ژاپن در طول سالهای بازسازی و مرمت ارگ تاریخی بم و منظر فرهنگی آن با ایران همکاری داشته اند و این بنا هم اکنون به چرخه گردشگری کشور و استان بازگشته است.
فرخی با بیان اینکه زلزله بخشی از تاریخ ارگ بم است تاکید کرد: قسمتی از این بنا که به دلیل زلزله سال ۸۲ تخریب شده بود حفظ خواهد شد و قسمت های اصلی این بنا برای بازدید گردشگران باز و ایمن سازی شده است.
وی افزود: ارگ بم به مساحت ۲۰۰ هزار متر مربع در نزدیکی شهر بم و در جنوب شرقی ایران و در حاشیه کویر لوت واقع شده و از جمله قلعه های نظامی بسیار مهم و تاریخی به شمار می رود.
این بنا با قدمت ۲ هزار و ۵۰۰ ساله تا ۲ قرن پیش سکونتگاه مردم این منطقه بوده و در سال ۱۳۴۵ با شماره ۵۱۹ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
ارگ بم و منظر فرهنگی آن در ۱۷ تیر سال ۸۲ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت و از مقاصد مهم گردشگران داخلی و خارجی بشمار می رود.
۱۵ کارگاه مرمتی در ارگ بم فعال است
لینک کوتاه : https://toluearg.ir/?p=2797