محمد طاهری با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش آب شهری استان کرمان دو میلیون نفراست، اظهار کرد: جمعیت روستایی تحت پوشش آب شهری ۱۲۵ هزار نفر است.
وی ادامه داد: تعداد کل شهرهای تحت پوشش آب شهری ۷۱ شهر، تعداد روستاهای تحت پوشش شرکت آب شهری کرمان ۱۴۷ روستا است.
طاهری عنوان کرد: تعداد کل مشترکانی که از آب شهری استفاده می کنند ۵۹۰ هزار مشترک و تعداد آحاد آب ۷۲۷ هزار آحاد مشترک است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص نیاز آبی استان کرمان در تابستان امسال گفت: از مجموع ۷۱ شهر تحت پوشش، ۹ شهر در وضعیت بحرانی قرار دارند که شامل شهرهای کرمان، بم، رفسنجان، زرند، گنبکی (توابع بم)، نودژ (توابع کهنوج)، دهج (توابع شهربابک)، جوزم (توابع شهربابک)، زهکلوت (توابع کهنوج) هستند.
وی ادامه داد: در این ۹ شهر یک میلیون و ۳۶۰ هزار نفر جمعیت ساکن است که نیاز آبی آنها چهار هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است. ظرفیت امکان تولید آب فقط سه هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه است که با این حساب هزار و ۱۰۰ لیتر در ثانیه کمبود آب داریم.
طاهری تاکید کرد: پنج شهر در معرض تنش آبی قرار دارند یعنی ظرفیت تولید و تقاضا تقریباً برابر است که این شهرها هنزا (توابع بافت)، دشتکار (توابع بردسیر)، بلوک (توابع جیرفت)، ریحانشهر (توابع زرند) و کهنوج هستند.
وی اظهار داشت: در این پنج شهر ۷۵ هزار نفر از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره مند هستند.
طاهری ظرفیت تولید آب در کل استان را هشت هزار و ۱۰۰ لیتر بر ثانیه عنوان کرد و گفت: این در حالیست که نیاز استان ۹ هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است.
وی تصریح کرد: هزار و ۱۰۰ لیتر در ثانیه کمبود آب برای رفع نیازهای مردم استان کرمان داریم که رقم کمی نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان گفت: آب شهر کرمان هنوز جیره بندی نشده که در صورت عدم صرفه جویی شهروندان، این اتفاق خواهد افتاد./مهر