افزونه جلالی را نصب کنید. Thursday, 21 November , 2024
رئیس دامپزشکی شهرستان بم:

وقوع ۴۰۰ مورد حیوان‌گزیدگی در شرق استان کرمان/ هشدار درباره بیماری هاری

  • کد خبر : 14683
  • 04 آبان 1403 - 9:59
وقوع ۴۰۰ مورد حیوان‌گزیدگی در شرق استان کرمان/ هشدار درباره بیماری هاری

رئیس دامپزشکی شهرستان بم گفت: در کل شهرستان‌های شرق استان(بم، ریگان، فهرج، نرماشیر و گنبکی) بیش از ۴۰۰ گزش سگ اعلام شده است.

به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایسنا، مسعود اسدی پور ضمن اشاره به بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات بیان کرد: شاید چیزی قریب به ۵۰ درصد بیماری‌هایی که امروزه در دنیا  شناخته شده، به عنوان بیماری‌های مشترک و قابل انتقال از حیوانات به انسان مطرح هستند.

وی افزود: یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان که اهمیت زیادی دارد و می‌تواند باعث مرگ و میر و فوت افراد آلوده شود، هاری است.

اسدی پور گفت: متاسفانه شاهد این بیماری در بین جمعیت دام شهرستان بم هستیم، هر چند تا امروز هیچ مورد ابتلای انسانی را در شهرستان نداشتیم ولی وجود بیماری در جمعیت دام می‌تواند یک زنگ خطر و هشدار  باشد  که در این زمینه دستگاه‌های متولی باید ورود و کمک کنند تا هرچه سریع‌تر این بیماری را مهار نموده تا رخداد این بیماری در جمعیت انسانی صورت نگیرد .

رئیس دامپزشکی شهرستان بم بیان کرد: ناقلان یا مخازن اصلی این بیماری در منطقه، وجود  راسو یا به اصطلاح محلی موش خرما است که در باغات به وفور دیده می‌شود و باید چاره‌اندیشی شود. این حیوان در سطح شهرها و روستا بسیار دیده می‌شود و دهیاری‌ها، بخشداری و دستگاه‌های متولی باید اقدامات لازم را انجام بدهند.

وی درباره مقابله با بیماری هاری گفت: سازمان دامپزشکی در بحث مبارزه با بیماری‌ موفق عمل کرده و در واقع وظیفه این سازمان واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار و سگ‌های گله  است که همکاران ما در زمینه مبارزه و واکسیناسیون وظیفه خود را به خوبی انجام داده‌اند.

اسدی پور ادامه داد: در زمانی که کانون آلودگی در مناطقی مشاهده می‌شود، باید برای جلوگیری از انتقال جمعیت دامی اقدام کرد. مثلاً اگر سگ گله دچار بیماری هاری شده یا حیوانی دچار شد را برای مهار باید جدا کرد و سریعا به مرکز دامپزشکی اطلاع‌رسانی انجام شود تا از انتقال این بیماری به انسان و بقیه حیوانات جلوگیری شود .

وی تاکید کرد: نکته مهم این است که شهروندان از هرگونه تماس با حیوانات بلاصاحب جداً پرهیز کنند. برخی به این حیوانات خوراکی می‌دهند اما این کار اشتباه است زیرا حیوانات بلاصاحب به بیماری‌های مختلف مبتلا هستند و انتقال از گزش این حیوانات به انسان بسیار خطرناک است و حتی می‌تواند باعث مرگ انسان شود .

اسدی پور توصیه کرد: اگر چنانچه در معابر یا سطح شهرها و روستاها رفتارهای غیر عادی حیوانات دیده شد به خصوص رفتارهای عصبی این حیوانات، به شهرداریهای محل زندگی خود  گزارش بدهید تا نسبت به جمع‌آوری آن اقدام کنند.

رئیس دامپزشکی شهرستان بم گفت: وظیفه هر دستگاه مشخص است و اگر هر کس به وظایف خود عمل کند، کارها بسیار راحت‌تر انجام می‌شود. ضمن اینکه پناهگاه‌هایی توسط شهرداری طراحی  شده و باید برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد اقدام کنند و همکاران دامپزشکی در کنار آنها هستند.

وی ادامه داد: با توجه به اقلیم شهرستان و پراکندگی باغات و مستعد بودن تکثیر جمعیت این حیوانات، جمع‌آوری آنها با مشکل مواجه است بنابراین از تمام دستگاه‌های ذیربط درخواست داریم کمک کنند تا این معضل به پایان برسد.

اسدی پور خطاب به شهروندان بیان کرد: اگر مورد گزش سگ قرار گرفتید، سریعاً  محل گزش را با آب و صابون به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه شستشو دهید و سریعاً به مرکز درمانی مراجعه کنید.

لینک کوتاه : https://toluearg.ir/?p=14683

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.