به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایسنا، محمدجواد فدایی عصر ۲۹ مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان پیرامون سفر اخیر خود به تهران و دستاوردهای این سفر گفت: یکی از کارهایی در دو سال گذشته انجام دادیم، این بود که در فصل تنظیم بودجه پروژههای عمرانی؛ با مسئولان ملی و استانی جلساتی را برای برنامهریزی پروژههای سال آینده و اخذ بودجه برای اجرای آنها، جلساتی را برگزار کنیم.
وی با اشاره به جلسات روز گذشته خود با مسئولین ارشد کشوری، اظهار کرد: روز گذشته جلسات خوبی را در سازمان برنامه و بودجه کشور برای پروژههای آب، راه و بهداشت و درمان استان کرمان داشتیم که خوشبختانه اتفاق های خوبی نیز رقم خورد.
استاندار کرمان از توافقات روز گذشته در زمینه پروژههای راه سخن به میان آورد و بیان کرد: روز گذشته، توافق مسئولین برای قرار گرفتن پروژههای احداث مسیر «جیرفت – فاریاب»، «کهنوج – قلعهگنج» و «نرماشیر – ریگان» در پیوست بودجه سال ۱۴۰۰ را اخذ کرده همچنین موافقت اضافه شدن چند پروژه دیگر در جدول شماره ۲۰ (جدول شماره ۲۰ مرحله دوم نسبت به پیوست قانون بودجه قرار دارد) قانون بودجه ۱۴۰۰ گرفته شد که این پروژهها شامل احداث کنار گذر شرقی رفسنجان، کنار گذر غربی زرند، کنار گذر غربی سیرجان، جاده رفسنجان به شهربابک، جاده «نگار – دشتکار – بردسیر» و جاده «شهربابک- نیریز» هستند.
وی به دیگر توافقات روز گذشته خود با مسئولین کشوری در بخش راه اشاره کرد و افزود: مقرر شد تامین اعتبار پروژه احداث راه آهن «جیرفت – بم» از تسهیلات ماده ۵۶ پیگیری شود که اگر این مهم صورت گیرد سرعت اجرای این پروژه افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد همچنین مقرر شده است پروژه راهآهن «سیرجان – بافت» به صورت مشارکتی با بخش خصوصی به صورت تامین اعتبار ۷۰ درصدی توسط بحش خصوصی (شریک اصلی این پروژه کارخانه فولاد بافت است) و ۳۰ درصدی با مشارکت دولت انجام شود.
فدایی با اشاره به تصمیماتی که در بخش آب استان کرمان در این سفر گرفته شده اظهار کرد: طی ۲ سال گذشته پیگیر تامین آب شهرهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت بودیم که خوشبختانه روز گذشته توانستیم پیوست قانون بودجه ۱۴۰۰ این پروژه را نیز بگیریم اما باید هر چه سریعتر مجوز ماده ۲۳ آن را صادر کنند ضمن آنکه باید عنوان کرد که برای شروع این پروژه امسال اعتباراتی را گرفته بودیم و لازم به ذکر است که اکنون آب شرب این شهرستانها از طریق سفرههای زیرزمینی تامین میشود و باتوجه به اینکه کیفیت آب سد جیرفت مطلوب و بهتر از آب زیرزمینی است، با راه اندازی این خط انتقال آب، مردم این منطقه از آب آشامیدنی با کیفیت تری برخوردار خواهند شد.
عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان ادامه داد: مجوز ماده ۲۳ پروژه آبرسانی از سد قدرونی به شهرستان راور باید گرفته شود تا این پروژه نیز در پیوست قانون بودجه ۱۴۰۰ قرار گیرد و همچنین مقرر شد شهرهای ریگان، فهرج و نرماشیر نیز به پروژه آبرسانی از سد نساء به شهرهای بم و بروات نیز اضافه شوند.
استاندار کرمان خاطر نشان کرد: برای آنکه ادامه اجرای طرح سیلبند خرم در جنوب استان برای حفاظت مناطق رودبار جنوب و جازموریان از سیل در پیوست قانون بودجه سال آینده قرار گیرد، مذاکراتی را با مسئولین مربوطه انجام دادیم اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیدیم و این مذاکرات را تا به حصول نتیجه ادامه خواهیم داد.
وی از پروژههای بیمارستانی استان کرمان نیز سخن به میان آورد و گفت: احداث بیمارستانهای انار، ریگان و عنبرآباد در پیوست قانون بودجه نبودند که طی رایزنی های صورت گرفته مقرر شد این سه پروژه در پیوست قانون بودجه ۱۴۰۰ استان لحاظ شوند.
فدایی ادامه داد: عملیات احداث بیمارستان جدید شفا و بیمارستان شهرستان فاریاب نیز نیاز به مجوز ماده ۲۳ دارند و همچنین پروژه های بیمارستان کاشانی جیرفت، بیمارستان بم و بیمارستان رفسنجان نیز پیوست بودجهای دارند که در این جلست مقرر شد بودجه این پروژه ها افزایش اعتبار پیدا کنند.
استاندار کرمان با بیان این مطلب که مقرر شد اعتبار لازم برای احداث دانشکدههای جدیدالتاسیس در سیرجان، بم و جیرفت برای فضای آموزشی و کمک آموزشی داده شود، تصریح کرد: مقرر شد پاداش پایان خدمت بازنشستههای دانشگاههای علوم پزشکی استان امسال پرداخت شود و همچنین حقوق و حق الزحمه کادر درمانی استان که در بخش های کرونای بیمارستانها فعال بودند نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان کرمان با یادآوری این موضوع که دکتر اردکانیان وزیر نیرو، جانشین ستاد اقتصاد مقاومتی استانهای کرمان و یزد است، تصریح کرد: چند جلسه برای پروژههای اقتصاد مقاومتی با وزیر نیرو داشتیم و برای رفع مشکلاتی که بر سر راه فعالان اقتصادی است، تبادل نظر شده بود که یکی از این مشکلات، بحث تامین اعتبار برخی پروژه ها از مسیر صندوق توسعه ملی بود که هیات عامل این صندوق روز گذشته در این جلسه حضور داشتند.
وی ادامه داد: پروژه پتروشیمی بافت و کارخانه تولید پلاسمای خون کرمان پروژههایی بودند که با صندوق توسعه ملی به مشکل برخورده بودند که در جلسه روز گذشته این مسائل مطرح و برای رفع مشکلات آنها تصمیماتی اتحاذ شد.
فدایی افزود: صندوق توسعه ملی موافقت کرد که اگر کنسرسیوم پروژه پتروشیمی بافت تشکیل شود، تسهیلات مورد نیاز این پروژه را پرداخت کند که تاکنون بانک ملی برای تشکیل این کنسیرسیوم موافقت خود را اعلام کرده و دو بانک دیگر را نیز باید قانع کنیم تا با بانک ملی در این زمینه همکاری کنند.
این مقام ارشد اجرایی استان کرمان درباره پروژه کارخانه تولید پلاسمای خون استان نیز گفت: کارخانه پلاسما، تسهیلات ارزی میخواهد لذا صندوق توسعه ملی اعلام کرده است به شرطی این تسهیلات ارزی را تامین خواهد کرد که بحشی از تولیدات پلاسمای این کارخانه صادر شود تا بتواند از محل صادرات آن تسهیلات ارزی را به صندوق برگرداند از طرف دیگر چون تولیدات پلاسما وارداتی است و جزء نیازهای کشور است مجوزی برای صادرات آن وجود ندارد که در همین راستا مقرر شد مجوز صادرات این کارخانه از هیات دولت گرفته شود.
استاندار کرمان با اشاره به مشکلات صادرکنندگان پسته و خرما با بانک مرکزی عنوان کرد: تصمیمات گذشته بانک مرکزی در ماههای خرداد و تیر به صادرات پسته و خرمان کمک خوبی کرد اما بحشنامههای جدید، مشکلاتی را برای این صادرکنندگان ایجاد کرده است که مقرر شد نماینده بانک مرکزی اواخر این هفته یا اوایل هفته آینده برای رفع این مشکل به کرمان سفر کند.
وی با بیان این مطلب که ایجاد مرکز نوآوری در کرمان و رفسنجان را دنبال میکنیم، در ادامه ایجاد مرکز نوآوری در سیرجان را از دیگر توافقات خوب روز گذشته دانست و بیان کرد: مقرر شد ظرف یک ماه آینده کارهای کارشناسی ایجاد مرکز نوآوری در سیرجان مخصوصا برای شرکتهای دانشبنیان فعال در بخشهای صنعتی و معدنی انجام و پس از آن درباره نحوه راهاندازی مرکز تصمیمگیری شود.