به گزارش طلوع ارگ به نقل از ایسنا، دکتر نوذر نخعی با اشاره به اینکه در شهر کرمان و ۲۵ مرکز استان دیگر از ساعت ۱۲ ظهر امروز برای ورود و خروج محدودیت هایی تا روز جمعه ایجاد شده، اظهار کرد: در شرایط کنونی وضعیت کرونا خیلی جدی شده به طوری که در حال حاضر در بیمارستان افضلی پور کرمان (بیمارستان مرجع بیماران کرونایی استان) ۲۳۰ بیمار بستری داریم که ظرفیت بیمارستان در حال تکمیل شدن است.
وی افزود: تاکید داریم مردم در خانه بمانند و تنها برای موارد بسیار ضروری از منزل خارج شوند، برای خرید در ساعات خلوت مراجعه کنند و فاصله گذاری، زدن ماسک و شست و شوی دست ها را حتما انجام بدهند.
نخعی تصریح کرد: آمار بر خلاف سری قبل که بعد از سه الی چهار هفته افزایشی، ثابت و بعد کم می شد اکنون در هفته ششم پیک سوم کرونا در استان هستیم و همچنان روند بیماری افزایشی است که امیدواریم با کمک مردم بتوانیم اپیدمی را کنترل کنیم.
این متخصص پزشکی اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش درباره رابطه همسران در شرایط کنونی بیان کرد: مطالعات نشان داده وقتی افراد در فضای بسته و بیش از حد در تماس نزدیک با هم هستند و بیرون نمی روند، از یکدیگر خسته می شوند و تاثیر منفی خواهد داشت.
وی اظهار کرد: در حال حاضر استرس کرونا وجود دارد و از سوی دیگر کرونا تاثیرات اقتصادی، روانی، اجتماعی دارد و در روابط مسئله مهم این است حوصله خود را زیاد کرده و گذشت و صبوری بیشتر باشد به ویژه در روابط زناشوئی باید به آسیب ها دقت کنیم.
نخعی تصریح کرد: باید فرد در این دوران قدری چشم هایش را ببندد و باید گذشت داشته و ذره بین دستمان نگیریم و به سمت انتقاد کردن و خدای نکرده تهدید کردن و رفتار تند نرویم.
مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه باید رفتارهای مهرورزانه بین زن و شوهر بیشتر شده و خود را جای طرف مقابل بگذاریم، افزود: فشار اقتصادی استرس را در آقایان بیشتر کرده و همچنین فرزندان در خانه هستند و باید تحمل ها و احترام بین پدر و مادر با هم و بین فرزند با والدین وجود داشته باشد و اختلافات را با زبان آرام و گفت و گو حل کنیم.
عضو هیئت علمی علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه باید بپذیریم شرایط زندگی کرونائی است که هنوز برخی نپذیرفته اند؛ شرایط اقتصادی خیلی ها خوب نیست لذا نباید انتظار غیرواقع بینانه داشت افزود: باید در مصرف انرژی صرفه جوئی بیشتری داشته و انتظار را پایین بیاوریم که در این صورت آرامش بیشتری در خانواده به وجود می آید و در حال حاضر می شود بدون تحمیل بار مالی به خانواده ها یک مراسم ساده بگیریم که دختر و پسر به هم برسند و هزینه هایی که قبلا برای مراسم عروسی و خرید لباس و … می شد، دیگر نیست.
نخعی تصریح کرد: در ارتباط با فرزندان باید توجه کرد آنها مانند کسی هستند که در قفس است و نباید پیش داوری کنیم و انتظارات زیاد نباشد و فرزندان را بمباران نصیحت، انتقال و گلایه نکنیم زیرا کارکر تحصیلی آن دچار مشکل می شود.
وی بیان کرد: سعی کنیم برای بچه ها سخنرانی نکنیم؛ آنها را تحقیر نکنیم و اگر مشکلی پیش آمد فوری وارد تهدید نشویم، داد نزنیم و اگر بچه خطائی می کند، تعمیم ندهیم و باید با ملاطفت و آرامش با بچه ها صحبت کنیم.
این متخصص پزشکی اجتماعی در ادامه درباره رفتار با سالمندان اظهار کرد: هرچه آنها از ما رضایت بیشتری داشته باشند، زندگی ما نیز شادتر خواهد بود و در حال حاضر بیش از قبل باید به سالمندان رسیدگی کرد و تماس تلفنی را چند برابر کنیم.
مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: برای پیشگیری سعی کنیم کسانی که احتمال ابتلای آنها به کرونا کمتر است، بیشتر به پدر و مادر سر بزنند و در زمان حضور در کنار آنها فاصله را با سالمندان رعایت اما با هم صحبت کنند.
نخعی تصریح کرد: کسانی که سنشان بالای ۷۰ سال می رود حوصله آنها کمتر می شود و باید خیلی با آنها کنار بیاییم و فرض کنیم نیاز عاطفی آن فرد چند برابر شده است.
وی در بخش پایانی سخنانش بیان کرد: سعی کنیم هنر گوش دادن را تقویت کنیم. نکته دیگر این است در رفتارهای غیرکلامی تماس چشمی برقرار کرده و روبه روی هم صحبت کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در صحبت کردن تواضع داشته و از بالا به پائین صحبت نکنیم، گفت: حالت چهره اخمو نباشد و سئوالاتی مطرح کنیم تا صحبت از حالت یکنواختی خارج شود که این تماس ها موجب انرژی دادن به دیگران و انرژی گرفتن خواهد شد.