دکتردرخشانی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر گرمان گفت: این منطقه از فعالترین محدودههای استان کرمان بوده که چندین گسل فعال استان، یعنی گسلهای سیرچ-گلباف، نایبند، لکرکوه، راور و کوهبنان و چند شاخه گسلی کوچکتر در این منطقه به هم میرسند.
وی افزود: عملکرد این گسلها بهگونهای است که در این محل، پوسته زمین تحت فشار قرار گرفته و انرژی لرزهای در سنگها جمع میشود. چنین مناطقی در زمینشناسی، گره تکتونیکی نامیده میشود که از جمله مناطق مستعد به وقوع زلزله به حساب می آیند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص اینکه آیا این زلزله ها می توانند پیش لرزه زلزله ای بزرگتر باشند؟ گفت: زمان وقوع و اندازه پیشلرزهها تابع اندازه زلزله اصلی است.
وی با اشاره به اینکه نظمی بر زمان وقوع پیش لرزه ها حاکم نیست، افزود: لزوما پیش لرزه ها چند روز یا چند ساعت قبل از زلزله اصلی رخ نمیدهند، بلکه ممکن است در برخی حالات چند سال یا چند ماه قبل از زلزله اصلی رخ دهند. لذا حتی اگر فرض شود زلزله های اخیر پیشلرزه باشند، باز نمیتوان مطمئن شد که زلزله اصلی چه زمانی و با چه اندازهای رخ خواهد داد. هرچند در برخی موارد ممکن است مشابه با زلزله بم، با نزدیک شدن به زمان وقوع زلزله اصلی، شاهد افزایش تعداد و اندازه زلزلههای خفیف در منطقه به صورت معنیدار باشیم که در این حالت باید تا روشن شدن وضعیت منطقه نکات احتیاطی کاملاً رعایت شود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد که زلزله های این منطقه در عمق حدودا ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده اند؛ جایی که شواهد اصلی از نظر ما پنهانند و اظهارنظرهای ما عمدتا با توجه به شواهد سطحی است و لذا به هیچ عنوان نمی تواند قطعیت داشته باشد./ایسنا