چندی پیش از سوی رئیس فدراسیون تیراندازی اسامی سه بانوی تیرانداز در رشته تفنگ اعلام شد که طبق این لیست مهلقا جام بزرگ، الهه احمدی و آرمینا صادقیان سه نفر اعزامی به مسابقات آسیایی جاکارتا بودند.
به گزارش طلوع ارگ به نقل از خبرگزاری فارس؛ این در شرایطی بود که در بین این اسامی نفراتی همچون زهرا هاشمی و نجمه خدمتی و فاطمه امیربهزادی که جزو نفرات مدالآور بودند به چشم نمیخورد و همین موضوع انتقادات زیادی را پدید آورد.
با این حال چند روز بعد فدراسیون تیراندازی اسامی قطعی تیمهای تفنگ، تپانچه و اهداف پروازی را روی سایت فدراسیون قرار داد که در آن لیست نام نجمه خدمتی اضافه شده بود.
این در شرایطی بود که بعد از غیبت زهرا هاشمی در تفنگ، ورزشکار برتر و رنکینگ اول کشور در اهداف پروازی، فاطمه امیر بهزادی دومین غایب بزرگ جاکارتا بودکه بیش از همه تعجب برانگیز بود.
پیش از این مسابقات و در اعزامهای برون مرزی نیز چنین اتفاقاتی رخ داده بود و انتخاب سلیقهای گویا بهامری تکراری مبدل گشته است و هیچکس جویای علت این کار نشده بود.
این بیعدالتیها در ردههای پایه اثرات منفی گذاشته و حتی باعث شد یکی از ورزشکاران جوان کشورمان که عضو تیم ملی بود، تصمیم به عزیمت بگیرد و در کشوری دیگر تیراندازی کند، هرچند بنا به دلایلی نتوانست عملکرد مورد نظر کشور آذربایجان را داشته باشد و بههمین خاطر بهکشور بازگشت.
اکنون اما با روندی که فدراسیون پیش گرفته است گویا قرار است بازهم شاهد چنین اتفاقاتی باشیم و برخی از مسؤولان ورزشی ما با بیتوجهی و عدم نظارت بر اعزامها سرمایههای ملی را ذره ذره از بین میبرند.
فاطمه امیربهزادی که این روزها با اتفاقات رخ داده فشارهای روحی زیادی را تحمل میکند در خصوص شرایط خود به خبرنگار فارس میگوید: در رشته ما رنکینگها هر ۶ ماه یکبار تغییر میکند در این ۶ ماه مسابقات و رکوردگیریهای مختلفی انجام میشود که در پایان امتیازها جایگاه هر شخص را در جدول ردهبندی مشحص میکند.
وی افزود: بنا به رقابتها و رکوردگیریها نفر اول کشور در اهداف پروازی هستم و در مسابقات برون مرزی بیشترین مدال را در بین ورزشکاران این رشته دارم، با این وجود نام من در لیست اعزامی به مسابقات جاکارتا نیست. این تمام ماجرا نبود و داستان ظلم مربی ایرانی در حق ما به اینجا ختم نمیشود، او اطلاعات غلطی از ورزشکاران ما در اختیار مربی خارجی قرار داده است.
امیربهزادی اظهار کرد: با مراجعه به فدراسیون تصورم براین است اطلاعات درستی در اختیار رئیس فدراسیون قرار نمیگیرد، بعد از خط خوردنم از آسیا وعده حضور در مسابقات جهانی و کسب سهمیه المپیک به من داده شد که برای حضور در این مسابقات قرار شد یک دوره مسابقات و رکوردگیریها انجام شود و بعد از آن افراد منتخب به اردوی دو هفتهای ایتالیا اعزام شوند، مربی ایتالیایی کشورمان معتقد بود ۴ روز اردو ایتالیا برابر ۶ ماه اردو و تمرین در ایران است.
این بانوی ورزشکار افزود: در مسابقاتی که برگزار شد تقلب صورت گرفت و آن رکوردگیری باطل اعلام شد، اما با این وجود بدون اینکه به من اعلام شد چند نفر به سفارت ایتالیا مراجعه کردند و مراحل اعزام به این کشور را جهت حضور در اردو آمادگی تیم ملی فراهم کردند.
وی ادامه داد: بعد از اینکه دور دوم رکوردگیری برگزار شد من باز هم به عنوان نفر اول بهترین رکورد را ثبت کردم با این وجود بهخاطر تعلل، وقت سفارت برای من گرفته نشد و باز همانند اردوی ماه گذشته کنار گذاشته شدم.
من برای حضور و موفقیت در تیراندازی زندگیام را وقف کردم مادر بیمارم را در کرمان تنها میگذاشتم و کیلومترها دور از خانه تمرین کردم با تمام این اتفاقات من مطمئن هستم در مسابقات جهانی کره با وجود هیچ اردویی بهترین نتیجه کاروان را کسب میکنم.
?فقط به رکورد و رنکینگ توجه نمیکنیم
با توجه به این نظرات وقتی به کارنامه یکی از نفرات اعزامی نگاه انداخته شد متوجه این موضوع شدیم که این ورزشکار در دوسال گذشته جزو رنکینگ کشوری نبوده است و در رکوردگیریهای انجام شده نیز نفر چهارم است، با توجه به این نکات، سوال پیش میآید علت اعزام و انتخاب ورزشکاران چیست؟
نایب رئیس بانوان فدراسیون تیراندازی در پاسخ به این سوال گفت: رشته تیراندازی رکوردی است و ورزشکاران که در رکوردگیری شرکت میکنند در واقع وضعیت خود را بیان میکنند و بر همان اساس انتخاب میشوند، اما اینکه چرا شخصی که اصلا در رنکینگ نیست اعزام میشود و نفر اول کشور خط میخورد نشان میدهد تنها رکورد و رنکینگ معیار اعزام نبوده است.
متاسفانه نایب رئیس فدراسیون وقتی با این سوال روبرو شد که چه ملاکهای دیگری برای اعزام لازم است، حاضر به ادامه صحبت و پاسخگویی نشد تا همچنان معمای ملاک اعزامهای ورزشکاران در رشته تیراندازی در اذهان باقی بماند.