از شنبه اول آذرماه، برای مدیریت بیماری کرونا در کشور، طرحی اجرا میشود که در جریان آن، محدودیتها و تعطیلیهای گستردهای ایجاد خواهد شد.
وضعیت این طرح در هر منطقه به شدت شیوع کرونا بستگی دارد. در مناطق قرمز تعطیلیها گستردهتر و در مناطق زرد کمتر است.
در استان کرمان، شهرستانهای «بم، جیرفت، راور، رفسنجان، زرند، سیرجان، شهربابک، کرمان و کوهبنان» قرمز هستند.
در مناطق قرمز مشاغل گروه دو، سه، چهار تعطیل هستند ولی در دیگر مناطق استان، وضعیت کسبوکارها متفاوت است.
یکی از محدودیتهای این طرح به ترددها مربوط میشود. در مناطق قرمز و نارنجی، ورود و خروج خودروهای شخصی کاملا ممنوع است.
همچنین، تردد خودروهای شخصی از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در شهرهای دارای وضعیت قرمز به استثنای مجاز به تایید فرمانداری ممنوع است و در صورت تخلف جریمه ۲۰۰ هزار تومانی اعمال میشود.
تعداد شرکت کنندگان در جلسات اداری نیز در شهرهای دارای وضیعت زرد حداکثر ۳۰ نفر، وضعیت نارنجی حداکثر ۲۰ نفر و در وضعیت قرمز حداکثر ۱۵ نفر اعلام شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان جزییات «طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتهای مقابله با کرونا» را تشریح کرد. برای اینکه بدانید وضعیت منطقهی محل زندگی شما چگونه است، این گزارش را تا آخر بخوانید.
به گزارش فردایکرمان به نقل از کمیته اطلاعرسانی ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان و جانشین استاندار کرمان در ستاد استانی مقابله با کرونا، جزئیات طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها که مصوب چهل و چهارمین جلسه ستاد ملی مدیریت کروناست را برشمرد و نحوهی فعالیت دستگاههای اجرایی و ادارات در استان کرمان را براساس شرایط سهگانه هشدار( زرد، نارنجی و قرمز) را اعلام کرد.
محمدصادق بصیری در اینباره گفت: «وضعیت شهرستانهای استان کرمان به سه دسته زرد، نارنجی و قرمز تقسیم شده است و بر این اساس شهرستانهای بم، جیرفت، راور، رفسنجان، زرند، سیرجان، شهربابک، کرمان و کوهبنان قرمز هستند».
وی افزود: «شهرستانهای انار، بافت، بردسیر و نرماشیر در وضعیت نارنجی و شهرستانهای ارزوئیه، رابر، رودبار جنوب، ریگان، عنبرآباد، فاریاب، فهرج، قلعهگنج، کهنوج و منوجان در وضعیت زرد قرار دارند».
بصیری گفت: «به منظور کاهش ترددهای شهروندان و کارکنان دولت در شرایط هشدار وضعیت حضور کارکنان و فعالیت ادارات در هر یک از وضعیتهای اعلامی در شهرستانهای دارای وضعیت زرد، کارکنان ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاههای مرتبط با ماموریتهای اساسی و مدیریت شهری با ۱۰۰ درصد ظرفیت در محل کار باید حاضر شوند و در سایر ادارات ارائه خدمات با حضور دو سوم کارکنان انجام میگیرد».
جانشین استاندار در ستاد استانی مقابله با کرونا افزود: «در شهرستانهای دارای وضعیت نارنجی، ادارات ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاههای مرتبط با ماموریتهای اساسی و مدیریت شهری میتوانند با تشخیص بالاترین مقام مسئول ( در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا یک سوم کارکنان خود اقدام کنند و در سایر ادارات ارائه خدمات با حضور ۵۰ درصد کارکنان انجام خواهد شد».
وی ادامه داد: «در شهرستانهای دارای وضعیت قرمز، دستگاههای ارائه دهنده خدمات ضروری و دستگاههای مرتبط با ماموریتهای اساسی و مدیریت شهری میتوانند با تشخیص بالاترین مقام مسئول ( در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا ۵۰ درصد کارکنان خود اقدام کنند، مشروط بر آنکه خللی در ارائه خدمات ضروری به وجود نیاید، اما در سایر ادارات ارائه خدمات با حضور حداکثر یک سوم کارکنان انجام خواهد شد».
همچنین، به گفتهی بصیری، تمام مراکز آموزشی( آموزشگاهها، مدارس، دانشگاهها و …) در کل استان به طور کامل تعطیل و صرفا کارکنانی که برای حفاظت فیزیکی و حفاظت تاسیسات و سامانههای الکترونیکی ضروری باشند در محل کار حضور مییابند.
آیینهای فرهنگی، اجتماعی، نماز جمعه و مراسمهای آئینی و مذهبی نیز در کل استان تعطیل هستند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان، تعداد شرکت کنندگان در جلسات اداری در وضیعت زرد را حداکثر ۳۰ نفر، وضعیت نارنجی حداکثر ۲۰ نفر و در وضعیت قرمز حداکثر ۱۵ نفر با رعایت شیوهنامهها و الزامات ابلاغی از سوی وزارت بهداشت اعلام کرد.
به گفته دکتر بصیری در شهرستانهای دارای وضعیت قرمز و نارنجی و زرد، مدارس، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، آموزشگاههای خصوی، حوزههای علمیه، نمازهای جمعه، مراسم آیینی و مذهبی به طور کامل تعطیلی هستند.
وی اظهار کرد: «در مناطق زرد گروههای شغلی چهار، در مناطق نارنجی گروههای شغلی سه و چهار و در مناطق قرمز گروه دو، سه و چهار مشاغل، تعطیل هستند».
بصیری در خصوص وضعیت تردد خودروهای شخصی گفت: «ورود خودروهای شخصی با پلاک بومی شهرهای نارنجی به سایر شهرها ممنوع است، همچنین ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهرهای نارنجی ممنوع است و در صورت تخلف جریمه ۵۰۰ هزار تومانی اعمال میشود».
وی بیان کرد: «همچنین، ورود خودروهای شخصی با پلاک بومی از شهرهای قرمز به دیگر شهرهای کشور ممنوع است و ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهرهای قرمز ممنوع است و در صورت تخلف جریمه یک میلیون تومانی برای خودروهای شخصی متخلف اعمال میشود».
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان گفت: «تردد خودروهای شخصی از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در شهرهای دارای وضعیت قرمز به استثنای مجاز به تایید فرمانداری ممنوع است و در صورت تخلف جریمه ۲۰۰ هزار تومانی اعمال میشود».
مشاغل گروه یک و ضروری که در هیچ یک از وضعیتهای سهگانه تعطیل نمیشوند شامل: کارخانههای تولیدی، مراکز صنعتی و معدنی، کشاورزی، شیلات و خدمات وابسته، مراکز زیرساختی و حیاتی، مراکز تامین و توزیع آب، برق، گاز، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصفیه و تهویه هوا، پالایشگاهها و جایگاههای عرضه سوخت، حمل و نقل عمومی کالا و مسافر برونشهری شامل ریلی، هوایی، جادهای و دریایی، حمل و نقل عمومی درونشهری، ادارات و مراکز نظامی، انتظامی و امنیتی، امدادی و ستادی، فروشگاههای زنجیرهای، سوپرمارکتها، میوهفروشیها و سبزیفروشیها، میادین میوه و تره بار، مراکز تولید، نگهداری، توزیع و فروش محصولات غذایی و خدمات وابسته، مراکز تولید و عرضه فرآوردههای لبنی و نانوایی، مراکز بهداشتی، درمانی، امدادی، اورژانس و تامین آمبولانس دولتی و خصوصی، داروخانهها مراکز و فروشگاههای دامپزشکی، پخش دارو، عطاری و داروهای سنتی، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی آماده و برونبر، خدمات اپراتورهای ارتباطی، خدمات الکترونیک و فعالیتهای پستی، شرکتهای خدمات اینترنتی ( اعم از تامین کننده اینترنت، فروشگاههای اینترنتی و شرکتهای خدماتی مبتنی بر اینترنت)، رسانههای مکتوب و برخط و مشاغل مشابه، مراکز نهگداری و خدماتی سالمندان، معلولان، جانبازان، مراکز توانبخشی و مراقبتی و آسایشگاهها، تعمیرگاههای انواع خودرو، لوازم خانگی، الکتریکی و الکترونیکی، فروشگاههای انواع قطعات و لوازم یدکی، فروشگاههای انواع مصالح ساختمانی و آهنآلات، کارگاههای صنعتی مانند جوشکاری و تراشکاری و مشابه، چاپخانهها، خشکشوییها و آرامستانها.
مشاغل گروه دو شامل: بوستانها و مراکز تفریحی، پاساژهای سرباز و سربسته، بازارهای سرپوشیده، مراکز خرید و فروش بزگ در غیر مواد غذایی و بازارهای موقت، بازارها و نمایشگاههای فروش انواع خودرو و مراکز شمارهگذاری اتومبیل، باشگاههای ورزشی و سالنهای بدنسازی، آرایشگاههای مردانه، مراکز فروش لوازم آرایشی و بهداشتی، مراکز فروش فرش و موکت، لوازم خانگی، پارچه، پرده، مبلمان و تزییات داخلی ساختمان، مراکز فروش کادویی، اسباببازی و لوازمالتحریر، مراکز فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، خرازی و خیاطی، آتلیه و عکاسی، آژانس مشاوره املاک، خدمات چاپ دیجیتال، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، قهوهخانهها با عرضه مواد دخانی، قنادی و شیرینیپزی تر و خسک، آب میوه و بستنیفروشی و مشاغل مشابه.
مشاغل گروه سه شامل: شرکتهای خصوصی، بوستانها و مراکز تفریخی و مشاغل مشابه، مهدهای کودک، تالارهای پذیرایی و رستورانها ( شامل بیرون بر نمیشود)، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی، موزهها، سینماها و تئاترها، استخرهای سرپوشیده و باشگاههای ورزشی پربرخورد، چایخانهها و قهوهخانهها با عرضه مواد دخانی.
مشاغل گروه چهار شامل: بوستانها و مراکز تفریحی و مشاغل مشابه، باشگاههای ورزشی و ورزشهای پربرخورد، باغ وحشها و شهرهای بازی، مراکز ورزشهای آبی و استخرهای سپوشیده و باشگاههای ورزشی سالنی.