افزونه جلالی را نصب کنید. Thursday, 26 December , 2024
در جلسه کارگروه کشاورزی شرق استان کرمان مطرح شد:

ایجاد نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس تنها راه حل مشکل برق در حوزه کشاورزی

  • کد خبر : 14732
  • 30 آبان 1403 - 16:49
ایجاد نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس تنها راه حل مشکل برق در حوزه کشاورزی

جلسه کارگروه کشاورزی شرق استان به همت اتاق بازرگانی دفتر بم در سالن فرماندار برگزار شد

به گزارش طلوع بم، جلسه کارگروه کشاورزی شرق استان به همت اتاق بازرگانی دفتر بم و با حضور محمد مطهری نیا معاون توسعه فرماندار، زهره لری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کرمان، حامد بدرآبادی رئیس اتاق بازرگانی دفتر شرق کرمان، روسای جهاد کشاورزی بم، نرماشیر و گنبکی، محمدرضا ترابی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازگانی استان و برخی کشاورزان امروز چهارشنبه سی ام آبان ماه، سه موضوع پیشگیری از خاموشیهای با توجه به ناترازی برق، افت سوسک سرخرطومی و مشکلات صندوق بیمه محصولات کشاورزی را مورد بررسی قرار دادند.

ایجاد نیروگاه خورشیدی تنها راه حل مشکل برق در حوزه کشاورزی
در بخش اول این جلسه محمد مطهری نیا معاون توسعه فرماندار بم با اشاره به جایگاه مهم شرق کرمان در تولید خرما کشور گفت: نخلستان ها یک سرمایه ملی هستند و حفظ آنها اهمیت بالایی دارد و تمامی ارگانها چه دولتی و چه خصوصی باید تمام تلاش خود را برای حفظ این سرمایه به کار گیرند. وی افزود: شرایط کشور در بحث انرژی وحشتناک است و ما باید خودمان برای خودمان کاری کنیم.
دکتر پورامیری از اندیشکده انرژی اتاق بازرگانی استان ضمن ارائه آخرین وضعیت تولید برق در کشور گفت: با توجه به شرایط کشور و محدودیت بودجه و شرایط فروش نفت در حوزه برق دچار بحران شدید هستیم و تنها راه موجود تامین برق ایجاد نیروگاه پنل خورشیدی توسط بخش خصوصی در صنعت و کشاورزی است زیرا با این شرایط، خاموشی ها به مصرف کنندگان خانگی هم خواهد رسید.
محمدرضا ترابی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان نیز با اشاره مهم بودن وضعیت کنونی گفت: تنها راه حل مشکل برق حوزه کشاورزی، پنل خورشیدی است و نباید این موقعیت را از دست داد و هر چه سریعتر باید کشاورزان ما اقدام کنند تا با شرایط سختتری که احتمالا در تابستان داریم، خسارات را به حداقل ممکن برسانیم.
آقای غفرانی یکی از کشاورزانی که باغ خود را به نیروگاه پنل خورشیدی مجهز کرده بود در این باره گفت: با توجه به شرایط موجود پیش تر اقدام به راه اندازی یک نیروگاه خورشیدی با توان ۱۰۰ کیلو وات با هزینه ۳ میلیارد تومان کردیم که با تولید برق هم مصرف خود را تامین کنیم و با فروش برق تولیدی به اداره برق با مبلغ ۴۰ میلیون تومان درماه این سرمایه گذاری به مجموعه ما برگشت پیدا کند. وی همچنین از افتتاح این نیروگاه طی هفته آینده نیز خبر داد.

سوسک سرخرطومی مرگ خاموش است، کشاورزان پایش نخیلات را جدی بگیرند
در بخش دوم این جلسه زهره لری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به زیرپوستی و خاموش بودن افت سوسک سرخرطومی گفت: مهمترین راه مبارزه با این افت، شناسایی به موقع درخت آلوده است. وی در ادامه خاطرنشان کرد: توجه کشاورزان به باغات بسیار مهم است زیرا با هر پیمایش و رصدی توسط کارشناسان ما بازهم توان بازدید از همه درختان به صورت منظم فراهم نیست و تنها شخص باغدار میتوانند بهترین پایش را از باغ داشته باشد. وی همچنین خاطر نشان کرد: هنوز بودجه ای برای مبارزه با این افت به استان تخصیص پیدا نکرده است.


محمد مطهری نیا معاون فرماندار بم با انتقاد از رویه کلی جهاد کشاورزی استان گفت: متاسفانه جهاد استان دغدغه این افت را ندارد و هر چه پیش آید خوش آید و متاسفانه هیچ پیگیری صورت نمیگیرد وی خاطر نشان کرد: وزیر کشاورزی قبلی هم به بم آمد و عکس یادگاری گرفت و همین اینکه پایش به پله هواپیما رسید همه موضوعات را به فراموشی سپرد، این رویه جهاد کشاورزی اصلا قابل قبول نیست.
محمد علی معقول رئیس جهاد کشاورزی بم نیز با انتقاد از سفر وزیر کشاورزی به بم گفت: متاسفانه حساسیت موضوع در بین مردم و حتی مسئولین کم شده، هر درخت باید در ماه ۲ بار پایش شود ولی متاسفانه قرارداد همکاران ما در این حوزه از ماه مهر تمام شده و اعتباری نداریم. وی همچنین از رصد سوسک سرخرطومی در محدوده خواجه عسکر و امیرآباد خبر داد و گفت: باغداران با وسواس بیشتری پایش را انجام دهند.
رضا قهری رئیس جهاد کشاورزی نرماشیر نیز از شناسایی ۴۰۰ درخت آلوده از سال ۱۴۰۰ در شهرستان نرماشیر خبر داد و گفت: طبق اطلاعات بنده ۳ تیم تحقیقاتی در حال پژوهش برای مبارزه با این افت هستند اما هنوز به نتیجه نرسیده اند.
حامد بدرآبادی رئیس اتاق بازرگانی دفتر بم در شرق کرمان نیز با اشاره به کم رنگ شدن حساسیت ها در این موضوع گفت: یک مساله دیگری هم که باید عنوان شود، اضافه شدن مسئولیت های غیر مرتبط ازجمله کنترل آرد، گوشت و تنظیم نرخ نامه به جهاد کشاورزی توسط دولت قبل است که بیش از پیش فشار کاری آنها را افزایش داده است. وی یادآور شد: باید با همدلی همه با هم این افت را کنترل کنیم.

اتاق بازرگانی مسئول پیگیری اختصاص بیمه تکمیلی(تجاری) به نخیلات شد
در بخش پایانی این جلسه عباس حسن زاده مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی از تحت پوشش بودن ۱۵۰ محصول توسط این صندوق خبر داد و گفت: ما یک بیمه حمایتی هستیم و نباید ما را با بیمه های تجاری مقایسه کرد. وی در خصوص نرخ بیمه درخت نخل گفت: هر درخت نخل با مبلغ چهار هزار تومان بیمه میشود و میزان پرداخت خسارتش ۱۰۶ هزارتومان است که البته امسال نیز بیمه تنه درخت هم اضافه شده که با مبلغ ۱۴ هزار ۴۰۰ تومان بیمه میشود و میزان پرداخت خسارتش ۴ میلیون و ۸۰۰ هزارتومان در شرایط سیل، زلزله، تگرگ، صاعقه و سرما است.


محمد مطهری نیا معاون فرماندار نیز در این خصوص گفت: این بیمه توجیه اقتصادی خوبی برای کشاورزان ندارد و ما به اصطلاح باید به دنبال یک بیمه تکمیلی در حوزه کشاورزی باشیم و این موضوع را اتاق بازرگانی شرق کرمان پیگیری خواهد کرد. وی افزود: یک نخل خرما به طور میانگین ۶ میلیون تومان درآمد دارد حال بیمه پرداخت خسارتش فقط ۱۰۶ هزارتومان است که اصلا قابل دفاع نیست.
لازم به ذکر است مقرر شد پیگیری ها از سمت دفتر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی برای قرار گرفتن افت سوسک سرخرطومی در شرایط تخصیص بیمه انجام شود.


گفتنی است در پایان این جلسه رئیس اتاق بارزگانی دفتر بم در شرق کرمان، تشکیل ستاد نیروگاه خورشیدی، اطلاع رسانی شرایط نیروگاه خورشیدی توسط اداره برق، مذاکره جهت ورود بیمه های تجاری به حوزه کشاورزی، تشکیل ستاد سوسک سرخرطومی در شرق استان را از مصوبات این جلسه عنوان کرد و مقرر شد جلسه ای دیگر در خصوص کمبود نیروی کارگری در حوزه کشاورزی و قنوات در آینده نزدیک برگزار شود.

لینک کوتاه : https://toluearg.ir/?p=14732

برچسب ها

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.